Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Matt Webb, αποκάλυψε ένα νέο iPhone app το οποίο ονομάζεται Galactic Compass και το οποίο δείχνει πάντα προς το κέντρο του Γαλαξία μας. Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν και διαθέσιμη στο Apple Store.

Για να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή, θα πρέπει να τοποθετήσεις το iPhone σου σε μια επίπεδη επιφάνεια και ένα μεγάλο πράσινο βέλος δείχνει πάντα προς τον περιστροφικό πυρήνα του σπειροειδούς γαλαξία στον οποίο ζούμε όλοι μας. Σε αυτό το κέντρο βρίσκεται μια υπερμεγέθης μαύρη τρύπα γνωστή ως Sagittarius A, ένα ουράνιο σώμα από το οποίο δεν μπορεί να διαφύγει καμία ύλη ή φως.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έχει κάποια πρακτική χρησιμότητα να γνωρίζεις που βρίσκεσαι σε σχέση με τη μαύρη τρύπα του γαλαξία μας αλλά σε κάθε περίπτωση είναι εντυπωσιακό. Τέλος να σημειωθεί ότι εφαρμογή θα πρέπει να είναι πάνω σε επίπεδη επιφάνεια για να δουλέψει.

NASA: Αποτυπώνει για πρώτη φορά κοσμική σύγκρουση εξωπλανητών – Δείτε εικόνα

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.