Όπως αναμενόταν, η Cosmote λάνσαρε σήμερα επίσημα τη νέα eSIM, η οποία όμως όπως διαβάζουμε στο insomnia.gr δεν είναι διαθέσιμη με τα νέα iPhone και το νέο Apple Watch Series 4 παρά μόνο για το Galaxy Watch 4G της Samsung καθώς και την 4G έκδοση των νέων iPad Pro 11″ και 12.9″.

Τουλάχιστον για τα iPhone Xs και Xs Max, η υποστήριξη θα έρθει μέσα στην επόμενη χρονιά, χωρίς να δίνεται κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Και όπως σας είχαμε ενημερώσει και το πρωί, η ενεργοποίηση της eSIM θα πραγματοποιείται με το σκανάρισμα του QR Code που θα λαμβάνει ο χρήστης από το κατάστημα Cosmote και αφού θα ολοκληρώνει τη διαδικασία, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα εμφανίζονται στην οθόνη του, το προφίλ του θα ενσωματώνεται στην eSIM της συσκευής που έχει στα χέρια του.

Με την eSIM, διαχωρίζονται τα δεδομένα του χρήστη από την κάρτα και, στη συνέχεια, αποθηκεύονται στο λεγόμενο eSIM προφίλ. Το eSIM προφίλ, το οποίο περιέχει τα δεδομένα σύνδεσης του πελάτη, φορτώνεται στην eSIM συμβατή συσκευή. Τότε ενεργοποιείται η σύνδεση του πελάτη στο δίκτυο. Τόσο απλά! Α, και μην ξεχάσεις πως:
1ον για να ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία μεταβίβασης, η συσκευή σου πρέπει να είναι συνδεδεμένη στο Internet και
2ον τα δεδομένα που θα καταναλώσεις μέχρι την ενεργοποίηση του eSIM προφίλ είναι δωρεάν.

Σχετικό θέμα: Μια σύντομη αναφορά στις διαφορές μεταξύ SIM και eSIM

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.