Στο 2023 Digital Technology Ecology Conference η China Telecoms παρουσίασε έκδοση του HUAWEI Mate 60 Pro με κβαντική ασφάλεια. Αυτό είναι η συνέχεια του Mate 40E με υποστήριξη σε Quantum SIM.

Η νέα έκδοση της συσκευής μπορεί να ασφαλίσει τις τηλεπικοινωνίες μας (VoLTE), τα μηνύματα και τις μεταφορές αρχείων. Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ότι ένας αλγόριθμος Quantum Key Distribution δημιουργεί ένα νέο κλειδί πριν ξεκινήσετε μια νέα ασφαλή κλήση και στη συνέχεια, αυτό το κλειδί μοιράζεται με τον παραλήπτη, ώστε το τηλέφωνό του να αποκωδικοποιήσει την κλήση (ή το μήνυμα ή το αρχείο, κ.λπ.). Οι χρήστες πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσουν ασφαλή έλεγχο ταυτότητας για να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους.

Σε αντίθεση με το Mate 40E, το Mate 60 Pro εξασφαλίζει την ασφάλεια όχι μόνο με Quantum SIM, αλλά και με ένα ειδικό chipset που τρέχει έναν ειδικό αλγόριθμό. Οι λεπτομέρειες παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, ώστε να μην μπορέσει κανείς να βρει τρόπο να το παρακάμψει. Βέβαια και ο παραλήπτης ή ο συνομιλητής, θα πρέπει να έχει συσκευή που να υποστηρίζει την λειτουργεία.

HUAWEI και Xiaomi πρώτες σε ανάπυξη στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου με διψήφια ανάκαμψη

Στην Κίνα υπάρχει ήδη μια πολύ μεγάλη βάση χρηστών, με την China Telecoms να αναφέρει πως είναι πάνω από 1 εκατομμύριο, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία κβαντικής κρυπτογράφησης για τις κλήσεις του.

Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το πως δουλεύει αυτή η τεχνολογία, αλλά δεν θα μας χάλαγε καθόλου να την είχαμε στην διάθεσή μας, ώστε να είμαστε σίγουροι πως η ιδιωτικότητα των επικοινωνιών μας είναι εξασφαλισμένη.

Μέχρι στιγμής η τεχνολογία παραμένει μόνο για την Κίνα, όπου υπάρχουν και οι αντίστοιχες SIMs για να την χρησιμοποιήσουν. Η τιμή του συγκεκριμένου Mate 60 Pro δεν έχει ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.