Η HUAWEI και η Xiaomi  φαίνεται πως ανέκαμωαν πλήρως για την μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, την Κίνα, λύνωντας τα προβλήματα παραγωγής που είχαν. Τον Οκτώβριο σημείωσαν διψήφια ανάπτυξη, περνόντας πάνω από Samsung και Apple για την εν λόγω αγορά.

Οι πωλήσεις smartphones στην μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη, αυξήθηκαν κατά 11% τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpoint Research. H HUAWEI είδε βελτίωση στις πωλήσεις της της τάξεως του 86% ενώ η Xiaomi είδε αύξηση 33%. Με την Apple να έχει μεγάλη πτώση στην αγορά της Κίνας, οι κινέζικες εταιρίες φαίνεται πως κυριαρχούν και πάλι στην χώρα.

Σύμφωνα με την CounterPoint Research, η HUAWEI οδηγεί το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης με το Mate 60 Pro. Η εταιρία κατάφερε να τραβήξει πάνω της τα βλέμματα των καταναλωτών, φέρνοντας τον νέο Kirin 9000s με 5G, το οποίο έχει και το Mate X5, το νέο αναδιπλούμενο της εταιρίας.

«Αυτό που ξεχώρισε τον Οκτώβριο ήταν η Huawei με την ανάκαμψη λόγω των συσκευών της σειράς Mate 60. Η ανάπτυξη ήταν εντυπωσιακή με το νέο μάρκετινγκ εκκίνησης και την ισχυρή κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης γύρω από το chipset «Made in China»», δήλωσε ο αναλυτής Archie Zhang. «Η ζήτηση συνεχίζει να είναι στα υψηλά διψήφια ποσοστά και βλέπουμε επίσης φως, με άλλα μοντέλα από τον πωλητή να έχουν καλή απόδοση».

Η αγορά κινητής τηλεφωνίας της Κίνας είχε μεγάλη συρρίκνωση, μετά την εποχή της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή HUAWEI δίνει αγώνα για να εξασφαλίσει τα υλικά ώστε να παράγει αρκετούς επεξεργαστές για τα τηλέφωνά της, σύμφωνα με αναλυτές. Από την άλλη η Xiaomi, σπάει ρεκόρ πωλήσεων με το Xiaomi 14, στην premium κατηγορία, σημειώνοντας 1.45 εκατομμύρια πωλήσεις, της πρώτες 10 μέρες κυκλοφορίας. Αυτό της απέφερε πάνω από 20 δισεκατομμύρια σε χρηματιστηριακή αξία, από τον Ιούνιο.

Η αγορά της Κίνας είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά στον πλανήτη και όλες οι εταιρίες βασίζονται σε αυτή για ένα τεράστιο μέρος των εσόδων τους. Με τις κινέζικες εταιρίες να σημειώνουν τέτοια ανάπτυξη, ξεπερνώντας σε αριθμούς τους ανταγωνιστές από ΗΠΑ και Κορέα, δημιουργούν νέες προκλήσεις για την Apple, που θα πρέπει να βρεί τρόπους για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.