Η Atari ανακοίνωσε την 2600+, μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή της πρώτης παιχνιδομηχανής της. Η 2600+ (ή 2600 Plus) μοιάζει με πιστή αναπαράσταση της κονσόλας της Atari του 1977, του 2600. Ωστόσο, είναι λίγο πιο συμπαγής από την αρχική 2600, καθώς έχει περίπου το 80% του μεγέθους της αυθεντικής κονσόλας. Η 2600+ διατηρεί το ίδιο μαύρο, κόκκινο και κίτρινο χρώμα με μια ξύλινη λωρίδα στην πρόσοψή και τους ίδιους διακόπτες τροφοδοσίας, επιλογής παιχνιδιού, και επαναφοράς.

Η τροφοδοσία της 2600+ γίνεται από ένα Rockchip 3128 και η κονσόλα διαθέτει 256MB DDR3 μνήμης RAM, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα Atari-on-a-chip και ότι το gameplay εξομοιώνεται. Η κονσόλα διαθέτει 256MB eMMC αποθηκευτικού χώρου. Η έξοδος βίντεο γίνεται μέσω HDMI και η κονσόλα διαθέτει θύρα USB-C για τροφοδοσία. Υπάρχουν δύο σειριακές θύρες στο πίσω μέρος για χειριστήρια και η Atari λέει ότι η κονσόλα υποστηρίζει τα αρχικά χειριστήρια joystick και paddle.

Το δυνατό σημείο πώλησης της Atari 2600+ είναι η νοσταλγία. Η εταιρεία δηλώνει ότι η νέα κονσόλα είναι συμβατή με τις περισσότερες κασέτες 2600 και 7800. Φαίνεται ότι η Atari έχει δοκιμάσει τις περισσότερες βιβλιοθήκες τόσο για το 2600 όσο και για το 7800, αν και υπάρχουν μερικά μη δοκιμασμένα παιχνίδια. Ορισμένα παιχνίδια, όπως το Super Cobra και το The Texas Chainsaw Massacre, είναι επιβεβαιωμένο ότι δεν λειτουργούν με τη νέα κονσόλα.

Αν και η ακριβής μέθοδος του τρόπου με τον οποίο η κονσόλα παίζει τις αρχικές κασέτες είναι άγνωστη, είναι πιθανό ότι το 2600+ θα λειτουργεί παρόμοια με άλλες ρετρό κονσόλες όπως το Retron 5. Πιθανότατα θα αποθηκεύει τα περιεχόμενα μιας κασέτας στη μνήμη RAM και στη συνέχεια θα εξομοιώνει την κασέτα μέσω λογισμικού. Η Atari δεν έχει σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο η κονσόλα χειρίζεται τις φυσικές κασέτες.

Η Atari ανακοίνωσε επίσης νέες εκδόσεις των χειριστηρίων joystick και paddle, που ονομάστηκαν CX40+ και CX30+, αντίστοιχα. Και τα δύο χειριστήρια μοιάζουν με πιστές αναπαραστάσεις των αρχικών τους ομολόγων. Το CX40+ είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία προς 24.99 δολάρια, ενώ το CX30+ διατίθεται ως πακέτο προς 39.99 δολάρια – το πακέτο περιλαμβάνει δύο χειριστήρια paddle και μια κασέτα παιχνιδιών 4 σε 1 με τα Breakout, Canyon Bomber, Night Driver και Video Olympics.

Η Atari 2600+ είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στην τιμή των 129.99 δολαρίων. Οι αποστολές αναμένεται να ξεκινήσουν στις 17 Νοεμβρίου του 2023. Η κονσόλα πωλείται με ένα χειριστήριο CX40+ joystick και μια κασέτα παιχνιδιών 10 σε 1 που περιλαμβάνει τα παιχνίδια Adventure, Combat, Dodge ‘Em, Haunted House, Maze Craze, Missle Command, Realsports Volleyball, Surround, Video Pinball και Yar’s Revenge.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό έργο από το τελευταίο εγχείρημα της Atari, το VCS, το οποίο καθυστέρησε σημαντικά να κυκλοφορήσει και κατέληξε σε εμπορική αποτυχία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.