Με τη Microsoft και τη Google να ενισχύουν τα προγράμματα περιήγησής τους με τεχνητή νοημοσύνη, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι και άλλες εταιρείες ακολουθούν το παράδειγμά τους. Η Opera ανακοίνωσε ότι ενισχύει το πρόγραμμα περιήγησής της με AI, την Aria.

Η εταιρεία δήλωσε ότι εισάγει μια δωρεάν υπηρεσία generative AI που είναι εγγενώς ενσωματωμένη στο browser της. Αυτή η υπηρεσία / λειτουργία βρίσκεται στην πλευρική μπάρα του Opera, που βρίσκεται στα αριστερά της οθόνης. Όταν ο χρήστης κάνει κλικ στο εικονίδιο εμφανίζεται ένα πλαίσιο από το οποίο μπορεί να αλληλεπιδράσει με το AI όπως κάνει με το Bing Chat, το Google Bard, ή το ChatGPT.

Η Aria της Opera φέρεται να είναι ικανή να παράγει κείμενο ή κώδικα και να απαντά σε ερωτήματα. Σε αντίθεση με την τυπική έκδοση του ChatGPT, μπορεί να εμφανίζει ζωντανά αποτελέσματα από τον ιστό. Λέγεται επίσης ότι είναι ειδική σε ολόκληρη τη βάση δεδομένων υποστήριξης της Opera και μπορεί να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τον browser της εταιρείας και άλλα προϊόντα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Opera ασχολείται με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Τον Φεβρουάριο, εισήγαγε το ChatGPT στην πλευρική μπάρα του προγράμματος περιήγησης για υπολογιστές, επιτρέποντας στους χρήστες να συνοψίζουν ιστοσελίδες και άρθρα, και γενικά να εκτελούν πολλές εργασίας. Επίσης, πρόσθεσε συντόμευση για AI prompts στη γραμμή διευθύνσεων.

Η Aria είναι διαθέσιμο στη desktop και mobile έκδοση του Opera. Ωστόσο, αν θέλετε να τη δοκιμάσετε, θα πρέπει να κατεβάσετε το Opera One για υπολογιστές ή την τελευταία έκδοση beta του προγράμματος περιήγησης για συσκευές Android. H εταιρεία επισημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να έχουν λογαριασμό Opera ή να δημιουργήσουν έναν πριν αποκτήσουν πρόσβαση στην Aria.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.