Εύκολα κάποιοι θα μπορούσαν να χλευάσουν την Apple για την προσθήκη dual sim δυνατοτήτων στα φετινά iPhones, από την στιγμή μάλιστα που ο ανταγωνισμός διέθετε τέτοιες συσκευές εδώ και αρκετά χρόνια. Αλλά είναι σημαντικό να προσέξουμε, ότι τα iPhone XS, XS Max και iPhone XR στην ουσία δεν διαθέτουν δυο φυσικά Sim card slots. Βέβαια, το κάνουν στη Κίνα, αλλά στον υπόλοιπο κόσμο, συνδυάζουν ένα κανονικό nano-SIM tray με την ψηφιακή eSIM τεχνολογία.

Κάτι τέτοιο συνέβαινε, με τα Apple Watch Series 3, τα οποία μπορούσαν να συνδεθούν σε οποιοδήποτε δίκτυο κινητής, χωρίς να δεχθούν μια κάρτα SIM στο εσωτερικό  τους. Το κύριο μειονέκτημα αυτής της τεχνολογίας, είναι ότι προς το παρόν μόλις ελάχιστοι πάροχοι υποστηρίζουν την τεχνολογία αυτή στον κόσμο.

Αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι η παραδοσιακή SIM κάρτα δεν θα εξαφανιστεί, τουλάχιστον όχι τα επόμενα χρόνια, η χρήση της eSIM θα αυξηθεί σημαντικά. Σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα, καταλήγει μια έρευνα της ABI Research, η οποία υπολογίζει ότι η διάθεση eSIM smartphones θα φθάσει τις 420 εκατομμύρια μονάδες ετησίως μέχρι το 2022.

Φυσικά, τα iPhones θα πρωτοστατήσουν, αλλά εταιρείες όπως Samsung, Huawei, LG, Xiaomi και OPPO θα ακολουθήσουν με τη σειρά τους. Και είναι σημαντική, γιατί αφενός, εξασφαλίζει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του smartphone για τους κατασκευαστές και αφετέρου βελτιώνει σημαντικά την ευκολία της ενεργοποίησης σε δίκτυο και την αλλαγή για τον τελικό χρήστη. Είχαμε γράψει περισσότερα για την eSIM παλαιότερα, τι είναι, τι πλεονεκτήματα προσφέρει, που μπορείτε να διαβάσετε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.