Τα iPhone 14 έχουν αισθητήρες και τεχνολογία που τους επιτρέπει να εκτελούν την ανίχνευση μιας σύγκρουσης, να προτρέπουν την κλήση υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, και να εκτελούν αυτή την επικοινωνία εάν ο κάτοχος τους δεν ανταποκριθεί στην προτροπή. Όμως, πόσο καλά λειτουργεί όλο αυτό;

Οι δοκιμές που έχουν γίνει από ανεξάρτητες πηγές δείχνουν ότι η ανίχνευση συγκρούσεων δεν λειτουργεί πάντα σωστά ή δεν ενεργοποιείται καν. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και η αιτία ίσως κρύβεται στον τρόπο λειτουργίας του χαρακτηριστικού, που είναι αρκετά περίπλοκη.

Για να ανιχνεύσει τη σύγκρουση ένα iPhone 14 πρέπει να καταλάβει ότι ο κάτοχος είναι μέσα σε αυτοκίνητο που κινείται, οι αισθητήρες του πρέπει να αναγνωρίσουν έντονες αλλαγές στην κίνηση, τα μικρόφωνα να εντοπίσουν δυνατούς ήχους όπως αυτοί που προκαλεί μία σύγκρουση, το βαρόμετρο θα πρέπει να βρει αλλαγές στην πίεση του αέρα από το άνοιγμα των αερόσακων, το GPS να αναγνωρίσει απότομη μείωση της ταχύτητα του κινούμενου οχήματος, ενώ τα CarPlay και το Bluetooth έχουν καλύτερη επικοινωνία στο εσωτερικό ενός κλειστού οχήματος.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, είναι λογικό τα iPhone 14 να μην μπορούν να κάνουν ανίχνευση όλων των συγκρούσεων. Γι’ αυτό ίσως η Apple έχει προσθέσει σχετική αποποίηση κάτω από το σχετικό τμήμα των ρυθμίσεων στα τελευταία της smartphone. Το κείμενο αναφέρει ότι η συσκευή δεν μπορεί να ανιχνεύσει όλες τις συγκρούσεις. Η Apple και άλλες εταιρείες, όπως η Google, θα βελτιώσουν τέτοιου είδους λειτουργίες, εμείς ελπίζουμε να μην χρειαστούν ποτέ, σε κανέναν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.