Ένας YouTuber δοκίμασε την ανίχνευση σύγκρουσης των iPhone 14 και βρήκε ότι η νέα λειτουργία έκτακτης ανάγκης της Apple λειτουργεί αξιόπιστα και ενεργοποιείται όπως θα έπρεπε σε περίπτωση ελεγχόμενης σύγκρουσης οχήματος.

Το TechRax δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η ομάδα του να ελέγχει από απόσταση ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό που περιέχει ένα 14 Pro δεμένο στο προσκέφαλο του καθίσματος του οδηγού καθώς προσπαθούν να το ρίξουν σε ένα σταματημένο όχημα.

Μετά από μια σειρά παρ’ ολίγον ατυχημάτων και την προσθήκη αρκετών ακόμη οχημάτων που σχηματίζουν τοίχο για ευκολότερο στόχο, το τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο χτυπά επιτυχώς με χαμηλή ταχύτητα.

Μετά από μια μικρή καθυστέρηση, η λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης του iPhone 14 Pro ενεργοποιείται αυτόματα και το τηλέφωνο ξεκινά αντίστροφη μέτρηση SOS, η οποία ακυρώνεται χειροκίνητα από την ομάδα προτού καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Στη δεύτερη επιτυχημένη απόπειρα, το αυτοκίνητο μπαίνει στο τείχος των οχημάτων με μεγαλύτερη ταχύτητα, ενώ το καπό του διπλώνει κατά τη σύγκρουση. Και πάλι, η ανίχνευση σύγκρουσης ενεργοποιείται και στη συνέχεια η ομάδα την ακυρώνη.

Αν και τα αποτελέσματα των δοκιμών του TechRax δεν αποδεικνύουν απαραίτητα ότι το χαρακτηριστικό λειτουργεί τόσο αξιόπιστα σε πραγματικές, μη ελεγχόμενες, σοβαρές συγκρούσεις, το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκε όπως αναμενόταν θα πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη στους κατόχους iPhone 14 και 14 Pro.

Σε κάθε περίπτωση, το τηλέφωνο κατάλαβε ότι το όχημα συγκρούστηκε, είτε με μικρή, είτε με μεγάλη ταχύτητα, είτε ελάχιστα, είτε μετωπικά, και φρόντισε να ενεργοποιήσει την ανίχνευση σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.