Οι φήμες ήθελαν την Apple να κάνει χρήση microLED οθονών στα κορυφαία της Apple Watch Ultra, όμως προς το παρόν σταματάει τα πλάνα της. Σύμφωνα με την Osram που κατασκευάζει microLED panels, χωρίς προειδοποίηση ακυρώθηκε μια τεράστια παραγγελία microLED οθονών από έναν πελάτη της. Ο Osram έχει πελάτη την Apple και πιθανότατα είναι αυτή που είχε βάλει την τεράστια παραγγελία.

Τώρα έρχεται και ο Ming-Chi Kuo, ο διάσημος αναλυτής σε θέματα Apple, για να ρίξει φως στην υπόθεση. Σύμφωνα με Tweet του, η Apple ακύρωσε το όλο εγχείρημα και θα το πραγματοποιήσει στο μέλλον.

Ο Kuo αναφέρει πως ήταν θέμα κόστους, καθώς οι microLED οθόνες είναι ακόμα πολύ ακριβές στην παραγωγή και η χρήση τους δεν θα πρόσθετε μεγαλύτερη αξία στα Apple Watch προϊόντα της εταιρίας σε αυτή την φάση. Για αυτό η εταιρία, όπως πάντα θα περιμένει η τεχνολογία να γίνει πιο οικονομική πριν την χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα με τον Kuo, το προσωπικό που δούλευε πάνω στο project έχασε τις δουλειές του, καθώς το project ακυρώθηκε. Αυτό σημαίνει πως η Apple στην παρούσα φάση σταματάει κάθε έρευνα πάνω στις microLED οθόνες.

Όλα αυτά δείχνουν πως θα αργήσουμε να δούμε οθόνες τελευταίας τεχνολογίας σε κάποιο προϊόν της Apple καθώς θα περιμένει να ωριμάσει η τεχνολογία. Αυτό βέβαια για την Apple σημαίνει το να γίνει φθηνή ώστε να έχει το μέγιστο κέρδος.

Γιατί το μήλο της Apple είναι δαγκωμένο; Ο λόγος θα σας ξαφνιάσει!

Το ότι σταμάτησε το R&D στις νέες οθόνες, δείχνει πως θα πάρει αρκετό καιρό μέχρι να τις δούμε στις συσκευές της εταιρίας και πιθανότατα δεν θα έρθουν σύντομα ούτε για τα κινητά. Άλλωστε ο σύλλογος κατασκευαστών microLED οθονών είχε δηλώσει το παρελθόν πως δεν θα δούμε αυτές τις οθόνες σε μικρότερες συσκευές, μέχρι το 2028 και ίσως και το 2030.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.