Η Apple πήρε την απόφαση να κάνει πιο οικονομική την επισκευή των iPhone, με  μεταχειρισμένα ανταλλακτικά. Η εταιρία θα κάνει την αρχή το φθινόπωρο του 2024, ενώ αρχικά θα υποστηρίζει επιλεγμένα μοντέλα, που θα μπορούν να προχωρήσουν σε επισκευή με γνήσια μεν, μεταχειρισμένα δε ανταλλακτικά.

Μέχρι σήμερα, η Apple υποχρέωνε τους χρήστες να ταιριάζουν τον σειριακό αριθμό της συσκευής με το ανταλλακτικό. Στο επίσημο σέρβις αυτό το αναλάμβαναν εκεί, ενώ όταν η επισκευή γινόταν από τρίτους που δεν είχαν αυτή την δυνατότητα, η συσκευή εμφάνιζε ειδοποιήσεις για μη χρήση επίσημων ανταλλακτικών. Αν το πρόβλημα ήταν στο Face ID ή στο Touch ID, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην δούλευε το ανταλλακτικό καθόλου.

Η αλλαγή θα αφορά αρχικά οθόνες, μπαταρίες και κάμερες, ενώ η Apple αναφέρει πως σε δεύτερη φάση θα υποστηρίζονται και βιομετρικοί αισθητήρες όπως το Face ID και το Touch ID.

Τι γίνεται όμως αν τα ανταλλακτικά είναι από κλεμμένη συσκευή; Η εταιρία φαίνεται να ασχολείται πιο σοβαρά με το θέμα των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών. Η λειτουργία Activation Lock, ποιυ εμποδίζει τους κλέφτες να χρησιμοποιήσουν την κλεμμένη συσκευή, θα επεκτείνεται και στα ανταλλακτικά. Μάλιστα, θα εντοπίζει αν το ανταλλακτικό προήλθε από συσκευή που έχει ενεργοποιηθεί το Activation Lock και το ανταλλακτικό δεν θα λειτουργεί σε όποια συσκευή και αν μπει.

Huawei Pura 70 series: Πότε θα βγουν στα πρώτα καταστήματα;

Έτσι λοιπόν, αν η επισκευή ενός iPhone γίνει με μεταχειρισμένο ανταλλακτικό, θα αποθηκεύεται η επισκευή στην ενότητα Ανταλλακτικά και Σέρβις, στις ρυθμίσεις του iOS. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε εικόνα για το ποια μοντέλα θα υποστηριχθούν κατά την έναρξη της νέας δυνατότητα το φθινόπωρο. Όμως δηλώσεις της εταιρίας σε μέσα, αναφέρουν πως θα αφορά τα μοντέλα iPhone 15 και νεότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.