Τα smartphones αποτελούν μεγάλο μέρος της ζωής μας. Τα χρησιμοποιούμε για πολλά πράγματα, από τις τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι τη διαχείριση χρημάτων. Αλλά η διατήρηση όλων αυτών των πληροφοριών σε ένα μέρος μπορεί να είναι επικίνδυνη. Για να κάνουν πιο ασφαλή τα δεδομένα μας, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν συστήματα όπως η ταυτοποίηση μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ωστόσο, η Apple κατέθεσε ορισμένες νέες ιδέες στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας.

Στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας υπάρχουν νέες πατέντες από την Apple που αφορούν το Optic ID, τον νέο τρόπο ελέγχου του ποιος χρησιμοποιεί τις συσκευές. Η τεχνολογία αυτή θα αποτελεί μέρος του επερχόμενου Apple Vision Pro.

Οι ανιχνευτές ματιών υπάρχουν εδώ και καιρό. Κυρίως, ελέγχουν που κοιτάει ο χρήστης στην οθόνη. Ωστόσο, το Optic ID της Apple, που υπάρχει και στο Vision Pro, κάνει περισσότερα. Για παράδειγμα, εξετάζει μοναδικά χαρακτηριστικά των ματιών και του προσώπου για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του χρήστη. Φανταστείτε το σαν δακτυλικό αποτύπωμα, αλλά για τα μάτια και το πρόσωπο.

Οι νέες πατέντες της Apple μιλούν για τη χρήση δύο ή περισσότερων καμερών για τη λήψη φωτογραφιών του προσώπου. Οι κάμερες επικεντρώνονται σε πολλά μέρη, την ίριδα, τα βλέφαρά, ακόμη και τα φρύδια. Εξετάζοντας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, το σύστημα της Apple μπορεί να καταλάβει αν είστε πραγματικά εσείς ή αν κάποιος προσπαθεί να ξεγελάσει το σύστημα.

Η τεχνολογία της Apple επιλέγει επίσης την καλύτερη εικόνα του ματιού για τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο. Αν μια εικόνα είναι πολύ σκοτεινή ή θολή, μπορεί να χρησιμοποιήσει μια άλλη. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να λειτουργεί καλά κάθε φορά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.