Το XR headset Vision Pro που ανακοίνωσε η Apple διαθέτει μια βιομετρική μέθοδο ελέγχου ταυτότητας μέσω σάρωσης της ίριδας του ματιού. Το Optic ID, όπως ονομάζει η εταιρεία το όχι και τόσο πρωτότυπο χαρακτηριστικό, χρησιμοποιεί τις κάμερες του headset για να σαρώσει το μάτι, με παρόμοιο τρόπο όπως το Face ID σαρώνει το πρόσωπο.

Στην πραγματικότητα, είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το Face ID, αλλά χρησιμοποιεί τη μοναδική διάταξη της ίριδας ενός ατόμου για την επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη και κατόχου της συσκευής.

Το Optic ID μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το ξεκλείδωμα του Vision Pro, την εξουσιοδότηση αγορών, και το ξεκλείδωμα με κωδικούς πρόσβασης, ακριβώς όπως το Face ID και το Touch ID. Τα δεδομένα που λαμβάνονται είναι κρυπτογραφημένα, παραμένουν στη συσκευή, και αποθηκεύονται στον επεξεργαστή Secture Enclave, ώστε να μην είναι ποτέ δυνατή η πρόσβαση σε αυτά από την Apple ή τρίτους προγραμματιστές.

Το XR headset διαθέτει πολυάριθμα χαρακτηριστικά απορρήτου. Εκτός από το Optic ID, υπάρχει μια οπτική ένδειξη όταν η κάμερα της συσκευής χρησιμοποιείται για την καταγραφή 3D βίντεο. Επιπλέον, όλες οι είσοδοι με τη χρήση των ματιών απομονώνονται, ώστε οι εφαρμογές και οι ιστότοποι να μην είναι σε θέση να προσδιορίσουν πού κοιτάει ο χρήστης. Τα δεδομένα της κάμερας υποβάλλονται σε επεξεργασία σε επίπεδο συστήματος, οπότε οι εφαρμογές δεν είναι επίσης σε θέση να δουν το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.