Skip to content

Η Apple μόλις πατένταρε αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς τσάκιση!

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
Η Apple μόλις πατένταρε αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς τσάκιση!

Η  Apple θα κυκλοφορήσει αναδιπλούμενες συσκευές, όπως φαίνεται από την νέα πατέντα που κατέθεσε. Η πατέντα περιγράφει μια τεχνολογία που αποτρέπει την οθόνη από το να τσακιστεί. Σύμφωνα με το Patently Apple, η οθόνη λεπταίνει στην περιοχή της αναδίπλωσης, μέσω χημικής επεξεργασίας, ενώ πιθανότατα θα χρησιμοποιεί και διαφορετικά υλικά, ώστε να παραμένει ομαλή η περιοχή.

Πληροφορίες μέσα από την βιομηχανία στην Κορέα, ισχυρίζονται πως η κυκλοφορία αναδιπλούμενης συσκευής θα μπορεί να γίνει ρεαλιστικά το 2026, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Ming Chi Kuo, που θεωρεί πως η πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή της εταιρίας θα είαι ένα Macbook 20.3 ιντσών, με πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης το 2027.

Σύμφωνα με την καταχώρηση της πατέντας, οι τσάκιση στην οθόνη θα αντιμετωπιστεί με ένα διαφανές κάλυμμα, που θα καλύπτει το panel. Θα δημιουργείται ένα αυλάκι ή μια άλλη εσοχή, στο στρώμα γυαλιού που θα εκτείνεται παράλληλα με τον άξονα της κάμψης. Με αυτό τον τρόπο θα ακυρώνει την τσάκιση της οθόνης.

Το τοπικά πιο λεπτό τμήμα θα ενισχυθεί με πολυμερές, που θα γεμίζει σαν υγρό την τσάκιση. Θα δημιουργείται από ένα πιο λεπτό τμήμα και στην συνέχεια θα σκληραίνει με υπεριώδη ακτινοβολία, θερμότητα, κάποιον καταλύτη και άλλες τεχνικές.

apple αναδιπλούμενη οθόνη πατέντα

Με βάση την πατέντα, ολόκληρη η σύνθεση του γυαλιού μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει. Για παράδειγμα, το νάτριο στην επιφάνεια του γυαλιού μπορεί να αντικατασταθεί από κάλιο. Αυτό θα έκανε το γυαλί πολύ πιο ανθεκτικό σε γρατζουνιές και άλλες φθορές.

Η Apple θα κάνει ευκολότερη την μετάβαση στο Android και θα επιτρέπει απεγκατάσταση του Safari

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε προϊόντα με αυτή την τεχνολογία, βέβαια αν κοιτάμε προς κυκλοφορία συσκευής σε δύο χρόνια από τώρα, και το στρατόπεδο της Samsung θα έχει αναπτύξει τις δικές της τεχνολογίες, ενώ ίσως έχουμε δει ήδη και τα πρώτα rollable τηλέφωνα, χωρίς καθόλου τσάκιση.

Πηγή: patentlyapple

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.