Η  Apple θα κυκλοφορήσει αναδιπλούμενες συσκευές, όπως φαίνεται από την νέα πατέντα που κατέθεσε. Η πατέντα περιγράφει μια τεχνολογία που αποτρέπει την οθόνη από το να τσακιστεί. Σύμφωνα με το Patently Apple, η οθόνη λεπταίνει στην περιοχή της αναδίπλωσης, μέσω χημικής επεξεργασίας, ενώ πιθανότατα θα χρησιμοποιεί και διαφορετικά υλικά, ώστε να παραμένει ομαλή η περιοχή.

Πληροφορίες μέσα από την βιομηχανία στην Κορέα, ισχυρίζονται πως η κυκλοφορία αναδιπλούμενης συσκευής θα μπορεί να γίνει ρεαλιστικά το 2026, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Ming Chi Kuo, που θεωρεί πως η πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή της εταιρίας θα είαι ένα Macbook 20.3 ιντσών, με πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης το 2027.

Σύμφωνα με την καταχώρηση της πατέντας, οι τσάκιση στην οθόνη θα αντιμετωπιστεί με ένα διαφανές κάλυμμα, που θα καλύπτει το panel. Θα δημιουργείται ένα αυλάκι ή μια άλλη εσοχή, στο στρώμα γυαλιού που θα εκτείνεται παράλληλα με τον άξονα της κάμψης. Με αυτό τον τρόπο θα ακυρώνει την τσάκιση της οθόνης.

Το τοπικά πιο λεπτό τμήμα θα ενισχυθεί με πολυμερές, που θα γεμίζει σαν υγρό την τσάκιση. Θα δημιουργείται από ένα πιο λεπτό τμήμα και στην συνέχεια θα σκληραίνει με υπεριώδη ακτινοβολία, θερμότητα, κάποιον καταλύτη και άλλες τεχνικές.

apple αναδιπλούμενη οθόνη πατέντα

Με βάση την πατέντα, ολόκληρη η σύνθεση του γυαλιού μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει. Για παράδειγμα, το νάτριο στην επιφάνεια του γυαλιού μπορεί να αντικατασταθεί από κάλιο. Αυτό θα έκανε το γυαλί πολύ πιο ανθεκτικό σε γρατζουνιές και άλλες φθορές.

Η Apple θα κάνει ευκολότερη την μετάβαση στο Android και θα επιτρέπει απεγκατάσταση του Safari

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε προϊόντα με αυτή την τεχνολογία, βέβαια αν κοιτάμε προς κυκλοφορία συσκευής σε δύο χρόνια από τώρα, και το στρατόπεδο της Samsung θα έχει αναπτύξει τις δικές της τεχνολογίες, ενώ ίσως έχουμε δει ήδη και τα πρώτα rollable τηλέφωνα, χωρίς καθόλου τσάκιση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.