Η Apple έχει αναγκαστεί τελευταία να προβεί σε αλλαγές και δηλώσεις, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσφατα μάθαμε τον αριθμό των ενεργών συσκευών για την Ευρώπη. Τώρα, μέσω της πρώτης αναφοράς διαφάνειας που δημοσίευσε η εταιρία, μαθαίνουμε και τον αριθμό των εφαρμογών στο Appe Store, καθώς η εταιρία μέχρι σήμερα δεν έδινε τους αριθμούς, παρά μόνο όταν ήθελε να τους χρησιμοποίησε για θέματα marketing. Ο βασικός σκοπός της αναφοράς είναι να προσφέρει στατιστικά για τις εγκρίσεις των εφαρμογών και τον αριθμό των απορρίψεων. Μαζί μαθαίνουμε και τον αριθμό τον πελατών και των προγραμματιστών, που οι λογαριασμοί τους ενεργοποιήθηκαν, αλλά και τον αριθμό των εφαρμογών που κατέβηκαν από το App Store.

Τα νούμερα του 2022 αναφέρουν 1.783.232 εφαρμογές στο App Store, ενώ ελέγχθηκαν 6,101,913 αιτήσεις, εκ των οποίων απορρίφθηκαν οι 1,679,694. Σύμφωνα με την Apple, 186.195 εφαρμογές αφαιρέθηκαν από το App Store το περασμένο έτος. Αυτό συνέβη για έναν αριθμό από λόγους, όπως παραβιάσεις στους τοπικούς νόμους ή της πολιτικής του App Store, όπως επίσης και λόγω απάτης. Συγκεκριμένα αφαιρέθηκαν 38,883 παιχνίδια, που ήταν και η δημοφιλέστερη κατηγορία στο App Store, με εφαρμογές που διεγράφησαν.

Μαθαίνουμε επίσης, πως 1,474 εφαρμογές αφαιρέθηκαν μετά από αίτημα της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, με την εταιρία να δηλώνει πως όλα έγιναν μετά από παρέμβαση δικαστή. Το 97% αυτών των εφαρμογών, είχε σαν προέλευση την Κίνα.

Οι αναζητήσεις για το 2022 έφτασαν τις 373.211.396, που είναι αρκετά μεγάλος αριθμός, καθώς δείχνει το εβδομαδιαίο ενδιαφέρον των χρηστών για νέες εφαρμογές.

Έτσι λοιπόν, οι εφαρμογές στο App Store είναι λίγο κάτω από τα 2 εκατομμύρια, σε αντίθεση με το Google Play Store που τον Μάρτιο του 2023, είχε 2.673,292 εφαρμογές. Μάλιστα το Google Play Store είχε φτάσει τις 3,600,000 εφαρμογές το 2016, όμως τότε ξεκίνησε την διαγραφή εφαρμογών και η Google για διάφορους λόγους, παρόμοιους με την Apple.

Εφαρμογές στο Google Play Store

Εσείς ποιο κατάστημα εφαρμογών θεωρείτε πως είναι το πιο πλήρες;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.