Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι το θέμα με το όριο ακτινοβολίας του iPhone 12, σύμφωνα με τη Γαλλία, είχε λήξει. Όμως, η Apple μόλις επανήλθε ρίχνοντας λίγο φως στην υπόθεση και το πώς ακριβώς ικανοποίησε τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας.

Ας ανακεφαλαιώσουμε όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Οι γαλλικές αρχές διαπίστωσαν ότι το iPhone 12 δεν τηρούσε πλέον τα όρια έκθεσης σε ακτινοβολία, την ημέρα που η Apple διέκοψε την κυκλοφορία του και παρουσίασε το iPhone 15.

Η Apple υποβάθμισε το ζήτημα, ενώ αναγνώρισε ότι θα συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές για να διορθώσει την κατάσταση. Ως λύση του προβλήματος υπέβαλε προς αξιολόγηση από τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού.

Η Γαλλία ενέκρινε το fix και απέσυρε την απειλή της για ανάκληση όλων των μονάδων iPhone 12 που πωλήθηκαν στη χώρα. Ωστόσο, τώρα, η Apple δημοσίευσε μια πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς συνέβαινε με τα όρια ακτινοβολίας στη Γαλλία.

Η Apple αναφέρει ότι η εγκεκριμένη διόρθωση λογισμικού θα συμπεριληφθεί στο iOS 17.1, όταν αυτό γίνει διαθέσιμο. Το iOS 17.1 βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση δοκιμών beta για προγραμματιστές και κοινό. Μέχρι τότε, ας δούμε τι πληροφορίες παρέχει ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Το iOS 17.1 περιλαμβάνει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που αφορά το iPhone 12 για χρήστες στη Γαλλία, ώστε η συσκευή να προσαρμόζεται σε αυτό το συγκεκριμένο πρωτόκολλο δοκιμών που απαιτεί μειωμένη ισχύ όταν είναι εκτός σώματος σε στατική επιφάνεια.

Το iPhone 12 δεν θα αυξάνει πλέον την επιτρεπόμενη ισχύ όταν ανιχνεύεται η κατάσταση εκτός σώματος, όπως όταν είναι τοποθετημένο σε ένα τραπέζι. Ως εκ τούτου, σε περιοχές κάλυψης όπου το σήμα κινητής τηλεφωνίας είναι χαμηλό, αυτή η αλλαγή στην ισχύ εκπομπής της κεραίας μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρώς χαμηλότερη απόδοση της σύνδεσης σε περιπτώσεις χρήσης μακριά από το σώμα.

Οπότε, σύμφωνα με την εταιρεία το iPhone 12 δεν ξεπερνούσε ποτέ τα όρια και πλέον θα αναγκάζεται να έχει μειωμένη ισχύ σήματος με χαμηλότερη απόδοση. Παρ’ όλα αυτά, η Apple λέει ότι η μεγάλη πλειονότητα των χρηστών δεν αναμένεται να παρατηρήσει καμία επίπτωση. Ωστόσο, ο χρόνος θα δείξει, τι αποτελέσματα θα έχει αυτή η αλλαγή στην καθημερινότητα των χρηστών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.