Η Samsung είναι η μεγαλύτερη μάρκα smartphone στον κόσμο για περισσότερο από μια δεκαετία. Ωστόσο, η βασιλεία της έφτασε στο τέλος της πέρυσι, καθώς η Apple ξεπέρασε τη Samsung ως η μεγαλύτερη μάρκα smartphone στον κόσμο το 2023. Η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone απέστειλε 234,6 εκατομμύρια smartphones και απέκτησε μερίδιο αγοράς 20,1%.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς IDC, η Samsung απέστειλε 226,6 εκατομμύρια Galaxy smartphones το 2023, καταλαμβάνοντας μερίδιο 19,4% της αγοράς. Πρόκειται για πτώση 13,6% σε σύγκριση με τις αποστολές της από το 2022 (262,2 εκατομμύρια).

Apple Samsung Sales 2023

Η Samsung είχε μια κακή χρονιά συνολικά, αλλά η επιχείρηση smartphone τα πήγε αρκετά καλά όσον αφορά τα κέρδη της, χάρη στην εστίαση της εταιρείας σε high-end smartphones όπως τα Galaxy S23, Galaxy Z Flip 5 και Galaxy Z Fold 5. Επιπλέον, η συνολική αγορά smartphones μειώθηκε κατά 3,2% το 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, το 2024 θα μπορούσε να είναι μια καλή χρονιά για τη Samsung, καθώς φέρεται να είναι σίγουρη ότι θα στείλει περισσότερες μονάδες Galaxy S24 από ό,τι έκανε με τη σειρά Galaxy S23 πέρυσι. Η εταιρεία αναμένεται επίσης να λανσάρει τα μαζικά βελτιωμένα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, αργότερα φέτος.

Είναι αξιέπαινη η αύξηση των αποστολών της Apple κατά 3,7% παρά το γεγονός ότι ήταν μια κακή χρονιά για την αγορά των smartphones. Η εταιρεία απέστειλε τη σειρά iPhone 15 με νέο design στις οθόνες των απλών μοντέλων και νέο σώμα από τιτάνιο για τα Pro, τα οποία γνώρισαν καλή αποδοχή από τους καταναλωτές.

Apple Samsung Sales 2023

Σε άλλα νέα, η Xiaomi ήταν η τρίτη μεγαλύτερη μάρκα smartphone το 2023, με μερίδιο αγοράς 12,5% και αποστολές που ξεπέρασαν τα 146 εκατομμύρια. Οι αποστολές της, επίσης, μειώθηκαν κατά 4,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, κάτι αναμενόμενο εξαιτίας του χαοτικού καταλόγου και τα προβλήματα στην υποστήριξη των συσκευών, δύο παράγοντες που απομακρύνουν τους χρήστες.

Οι αποστολές της OPPO μειώθηκαν κοντά στο 10% το 2023 και κατέλαβε την τέταρτη θέση συνολικά. Τέλος, η Transsion, η εταιρεία στην οποία ανήκουν οι μάρκες smartphone Infinix, Itel και Tecno, είδε ένα τεράστιο άλμα 30,8% στις αποστολές. Η εταιρεία απέστειλε σχεδόν 95 εκατομμύρια smartphones το 2023.

Ο Ryan Reith, Group Vice President με το Worldwide Mobility and Consumer Device Trackers της IDC, δήλωσε: “Η συνολική μετατόπιση της κατάταξης στην κορυφή της αγοράς αναδεικνύει περαιτέρω την ένταση του ανταγωνισμού στην αγορά των smartphones. Η Apple σίγουρα έπαιξε ρόλο στην πτώση της κατάταξης της Samsung, αλλά ο συνολικός χώρος του Android διαφοροποιείται στο εσωτερικό του. Η Huawei επέστρεψε και εισβάλλει γρήγορα εντός της Κίνας, μάρκες όπως η OnePlus, η Honor, η Google και άλλες λανσάρουν πολύ ανταγωνιστικές συσκευές στο χαμηλότερο εύρος τιμών του high end. Τα foldables και οι αυξημένες συζητήσεις γύρω από τις δυνατότητες AI στο smartphone κερδίζουν έδαφος. Συνολικά, ο χώρος των smartphones οδεύει προς μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.