Η Apple δέχθηκε ένα σημαντικό πλήγμα τον Δεκέμβριο, όταν τα Watch Series 9 και Watch Ultra 2 υπέστησαν αμφότερα απαγόρευση πωλήσεων. Οι απαγορεύσεις, οι οποίες άρθηκαν προσωρινά πριν από λίγες εβδομάδες, ήρθαν μετά από μια δικαστική διαμάχη με τον κατασκευαστή ιατρικού εξοπλισμού Masimo.

Τώρα, το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple σχεδιάζει να αφαιρέσει τη λειτουργία παρακολούθησης του οξυγόνου στο αίμα από τα Watch Series 9 και Watch Ultra, εάν η έφεση για την απαγόρευση των πωλήσεων αποτύχει.

Το σχέδιο φέρεται να αποκαλύφθηκε από τη Masimo και λέγεται ότι έχει εγκριθεί από την υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ. Πιστεύεται ότι πρόκειται για μια παράκαμψη λογισμικού, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Apple θα μπορούσε να επαναφέρει τις δυνατότητες παρακολούθησης του οξυγόνου στο αίμα εάν καταλήξει σε συμφωνία με τη Masimo, ή κερδίσει την έφεση.

Το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple έχει αρχίσει να στέλνει τροποποιημένα ρολόγια σε εμπόρους λιανικής πώλησης, αλλά τα καταστήματα αυτά ενημερώθηκαν να μην ανοίξουν ή πουλήσουν αυτές τις συσκευές, ακόμη. Όπως και να έχει, ίσως να μην θέλετε να ενημερώσετε το Apple Watch Ultra 2 ή το Series 9 τις επόμενες ημέρες, ή εβδομάδες, αν βασίζεστε στο SpO2.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.