Η αντιμονοπωλιακή έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το iMessage φαίνεται ότι θα καταλήξει υπέρ της Apple, πράγμα που σημαίνει ότι η ασφαλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων θα εξαιρεθεί από τους επερχόμενους κανόνες διαλειτουργικότητας. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, αυτό θα σημαίνει ότι η Apple δεν θα πρέπει να καταστήσει το iMessage ικανό να ανταλλάσσει μηνύματα με αντίπαλες εφαρμογές συνομιλίας.

Ο νόμος της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές (DMA) είναι ένα κομμάτι της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας που απευθύνεται στις εταιρείες τεχνολογίας. Σκοπός του είναι να αυξήσει τον ανταγωνισμό στον τομέα, καταργώντας ορισμένα από τα πλεονεκτήματα που κατέχουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί. Οι καθιερωμένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το iMessage και το WhatsApp, έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι μιας νέας νεοσύστατης εταιρείας ανταλλαγής μηνυμάτων, κυρίως γιατί ο ήδη μεγάλος όγκος χρηστών βοηθά να αποκτήσουν εύκολα περισσότερους χρήστες.

Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε την καλύτερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο, αλλά κανείς δεν θα τη χρησιμοποιήσει αν δεν το κάνουν ήδη η οικογένεια και οι φίλοι του. Με τη διαλειτουργικότητα των μηνυμάτων, ο καθένας θα μπορούσε να χρησιμοποιεί την εφαρμογή μηνυμάτων της επιλογής του και να επικοινωνεί με όλες τις επαφές του, χωρίς προβλήματα.

Ο DMA ισχύει μόνο για τις πιο κυρίαρχες εταιρείες σε κάθε τομέα. Η Apple πληροί τις προϋποθέσεις όσον αφορά το App Store, αλλά είχε υποστηρίξει ότι το iMessage πρέπει να εξαιρεθεί επειδή δεν έχει αρκετούς ενεργούς χρήστες στην ΕΕ. Αν και αυτός ο ισχυρισμός μπορεί να ακούγεται απίθανος για τις ΗΠΑ, είναι αλήθεια ότι το WhatsApp είναι πολύ πιο δημοφιλές στην Ευρώπη και πιθανώς η προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, ακόμη και για τους χρήστες της Apple.

Το Bloomberg αναφέρει ότι το επιχείρημα της Apple μπορεί να της προσφέρει τη νίκη στη συγκεκριμένη υπόθεση. Η υπηρεσία iMessage φαίνεται ότι εξαιρεθεί από τους νέους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον περιορισμό των μεγάλων τεχνολογικών πλατφορμών. Οι αρμόδιοι κατέληξαν προσωρινά στο συμπέρασμα ότι δεν είναι αρκετά δημοφιλής στους επιχειρηματικούς χρήστες ώστε να δικαιολογείται το πλήγμα από τον κανονισμό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.