Η Apple ακύρωσε τα σχέδια να προσθέσει έναν αισθητήρα θερμοκρασίας σώματος στο Apple Watch Series 7, αλλά η δυνατότητα θα μπορούσε να έρθει στο Apple Watch Series 8, σύμφωνα με τον έγκριτο αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Ο Kuo εξήγησε ότι η Apple αρχικά σκόπευε να προσφέρει δυνατότητα μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος με τα Series 7, αλλά εγκατέλειψε τα σχέδια όταν ο αλγόριθμος που είχε αναπτύξει απέτυχε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις, πριν η συσκευή εισέλθει στη φάση engineering validation testing (EVT), πέρυσι.

Επιπλέον, ο Kuo πιστεύει ότι τα επερχόμενα Apple Watch Series 8 θα μπορούσαν να διαθέτουν τη λειτουργία αυτή, με προϋπόθεση ότι ο αλγόριθμος θα μπορεί να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις της Apple – πριν από τη μαζική παραγωγή.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Apple, πριν τα Watch Series 7, σχετικά με τη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος υποτίθεται ότι σχετίζονται με το γεγονός ότι η θερμοκρασία του δέρματος ποικίλλει και αλλά γρήγορα ανάλογα με το περιβάλλον.

Δεδομένου ότι ένα έξυπνο ρολόι δεν μπορεί να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος χρησιμοποιώντας κάποιο hardware, η λειτουργία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από έναν αλγόριθμο που παράγει ακριβή αποτελέσματα.

Ο Kuo πρόσθεσε ότι η Samsung αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις με τη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος, σημειώνοντας ότι το Galaxy Watch 5 ενδέχεται να μην διαθέτει δυνατότητα παρακολούθησης της θερμοκρασίας του σώματος λόγω αλγοριθμικών περιορισμών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.