Καθώς η Apple συνεχίζει το έργο της επεκτείνοντας τα χαρακτηριστικά υγείας των φορητών συσκευών της, μία από τις αναμενόμενες επερχόμενες δυνατότητες είναι η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο, μια νέα αναφορά από το Bloomberg λέει ότι δεν πρέπει να το περιμένουμε με τα Apple Watch Series 8 αυτό το φθινόπωρο ή ακόμα και το επόμενο έτος, καθώς κατά την ανάπτυξη η εταιρεία αντιμετώπισε προβλήματα με την ακρίβεια.

Πέρυσι είδαμε μια αναφορά από τη Nikkei που έλεγε ότι η λειτουργία αρτηριακής πίεσης της Apple θα μπορούσε να κάνει ντεμπούτο με τα Watch Series 7. Ωστόσο, ο Mark Gurman του Bloomberg προέβλεψε – σωστά, ότι αυτό δεν θα συνέβαινε. Ωστόσο, λεπτομέρειες από τη WSJ έλεγαν ότι Apple Watch δεν θα έδειχνε πραγματικές συστολικές/διαστολικές μετρήσεις, αλλά την τάση της αρτηριακής πίεσης ενός χρήστη.

Τώρα, ο Gurman του Bloomberg λέει ότι η Apple αντιμετώπισε προβλήματα κατά την ανάπτυξη της λειτουργίας και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης δεν θα είναι διαθέσιμη στα Apple Watch πριν από το “2024 το νωρίτερο”. Σύμφωνα με πηγές, η ακρίβεια ήταν η κύρια πρόκληση κατά τη διάρκεια των δοκιμών για τη λήψη ενός νέου αισθητήρα για την ανάγνωση της αρτηριακής πίεσης, στα έξυπνα ρολόγια της εταιρείας.

Η αναφορά του Gurman επιβεβαιώνει επίσης τη WSJ, δηλαδή, ότι αυτή η λειτουργία δεν θα έδινε συγκεκριμένες μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης, αλλά θα χρησιμοποιούσε τη δυνατότητα να ειδοποιεί τους χρήστες εάν έχουν υπέρταση και να συστήνει να μιλήσουν με το γιατρό τους. Όπως και να έχει, άσχετα με το πώς θα λειτουργεί το χαρακτηριστικό, δεν θα το δούμε στα επερχόμενα Apple Watch Series 8.

Εκτός αυτών, η Apple εργάζεται πάνω στη μη επεμβατική παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα. Το Bloomberg λέει ότι ειδικότερα αυτή η δυνατότητα απέχει αρκετά χρόνια μακριά από το να κάνει το ντεμπούτο της στα Apple Watch. Από εκεί και πέρα, φέτος αναμένεται να δούμε νέα χαρακτηριστικά υγείας σχετικά με τον ύπνο, τη φυσική κατάσταση, τη διαχείριση φαρμάκων, και την υγεία των γυναικών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.