Το iOS 16.1 περιλαμβάνει την επιλογή Clean Energy Charging που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους χρήστες iPhone να μειώσουν το αποτύπωμά άνθρακα. Αυτή η λειτουργία φορτίζει επιλεκτικά το τηλέφωνο όταν διατίθεται ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα και είναι για όσους θέλουν μια πιο πράσινη μέθοδο φόρτισης.

Η Apple δημοσίευσε ένα έγγραφο υποστήριξης για αυτή τη λειτουργία φόρτισης, παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς λειτουργεί, τον τρόπο απενεργοποίησης της όταν είναι απαραίτητο, και ποιες ρυθμίσεις πρέπει να είναι ενεργές για να δουλέψει.

Η Clean Energy Charging περιορίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και απαιτεί την ενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας, προσαρμογής συστήματος, και σημαντικών τοποθεσιών, στην ενότητα για υπηρεσίες συστήματος της εφαρμογής ρυθμίσεων προκειμένου να λειτουργήσει.

Είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και όσοι θέλουν να την απενεργοποιήσουν θα πρέπει να το κάνουν μεταβαίνοντας στις Settings > Battery > Battery Health & Charging.

Όταν είναι ενεργοποιημένη, η Clean Energy Charging επιτρέπει στο iPhone να λάβει μια πρόβλεψη για τις εκπομπές άνθρακα στο κοντινό ενεργειακό δίκτυο, χρησιμοποιώντας αυτήν την πληροφορία μπορεί να φορτίζει το iPhone σε περιόδους καθαρότερης παραγωγής ενέργειας.

Η Apple λέει ότι το χαρακτηριστικό λειτουργεί με τη βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας για να μάθει τις συνήθειες του χρήστη και ενεργοποιείται μόνο όταν το iPhone φορτίζεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως στο σπίτι ή στην εργασία. Δεν επηρεάζεται εάν οι συνήθειες φόρτισης είναι μεταβλητές ή όταν ο χρήστης βρίσκεται σε μια νέα τοποθεσία, όπως όταν ταξιδεύει.

Όταν η Clean Energy Charging απενεργοποιεί τη φόρτιση, μια ειδοποίηση στην οθόνη κλειδώματος παρέχει λεπτομέρειες πότε το iPhone θα φορτιστεί πλήρως, παρόμοια με τη βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας. Αν αγγίξετε παρατεταμένα την ειδοποίηση, εμφανίζεται η επιλογή “Charge Now” για να ρυθμίσετε το iPhone να φορτίσει πλήρως.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.