Σε μια συνέντευξη με τον Nicolas Lellouche, του Numerama, ο αντιπρόεδρος του τμήματος software καμερών, της Apple, Jon McCormack, εξηγεί γιατί το iPhone 15 Pro Max έμεινε στο 5Χ οπτικό ζουμ και δεν πήγε στο 10X, όπως το Galaxy S23 Ultra.

Σύμφωνα με την Apple, το τηλεφακός που χρησιμοποιεί στο iPhone 15 Pro Max, έχει το καλύτερη σύστημα σταθεροποίησης σε κινητό, αυτή τη στιγμή. Συνδυάζει την οπτική σταθεροποίηση και έναν κινούμενο 3D αισθητήρα με Autofocus. Σύμφωνα με τον McCormack, η σταθεροποίηση στο 5Χ είναι απίστευτα καλή, σε σχέση με έναν 10X φακό. Αυτό βέβαια είναι λογικό, καθώς όσο μεγαλύτερη η εστιακή απόσταση, τόσο ποιο δύσκολη είναι η σταθεροποιηση.

«Το 5x ζουμ είναι κάτι που μπορούμε να σταθεροποιήσουμε απίστευτα καλά», είπε ο McCormack στη συνέντευξη. “Αν κοιτάξετε το ζουμ 10x, εκτός και αν έχετε τα πιο σταθερά χέρια στον κόσμο ή ένα τρίποδο, είναι πραγματικά δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε.”

iphone 15 pro max zoom

Ο ανώτερος διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων iPhone της Apple, Maxime Veron, που έδωσε επίσης συνέντευξη προσθέτει πως o 5Χ τηλεφακός, έρχεται με διάφραγμα f/2.8, επιτρέποντας άριστη διαχείριση του φωτός.

Από την άλλη, το Samsung Galaxy S23 Ultra και ο 10Χ περισκοπικός φακός του, έχουν διάφραγμα f/4.9. Χαμηλότερη διάφραγμα, σημαίνει μεγαλύτερη δυνατότητα λήψης φωτός, αφού στο f/1.0, το διάφραγμα είναι πλήρως ανοιχτό και όσο προχωράει, κλείνει. Το πιο ανοιχτό διάφραγμα, είναι ότι πρέπει για νυχτερινές λήψεις, όμως μειώνεται δραματικά το βάθος πεδίου.

Εμείς περιμένουμε τις συσκευές στα γραφεία μας για να κάνουμε τις δικές μας δοκιμές και συγκρίσεις, ώστε να σας μεταφέρουμε όλες τις πληροφορίες που θα συλλέξουμε. Μείνετε συντονισμένοι!

Η εποχή του Metaverse και του ΑΙ επιτάσσει ακαδημαϊκή κατάρτιση

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.