Η Apple ανακοίνωσε μια ενημέρωση στην πολιτική της για τις συνδρομές που υποτίθεται ότι θα κάνει την αυτόματη ανανέωση απρόσκοπτη, αλλά θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε αιφνιδιαστικές χρεώσεις.

Σύμφωνα με την παλιά πολιτική, ο τεχνολογικός γίγαντας ζητά από τους χρήστες να επιλέξουν συμμετοχή προτού χρεωθούν για μια συνδρομή που έχει πρόσφατα αυξήσει την τιμή της. Ωστόσο, στο μέλλον θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να χρεώνουν αυτόματα τις υψηλότερες τιμές, εφόσον πληρούν ένα σύνολο προϋποθέσεων.

Η Apple θα ειδοποιήσει τους χρήστες για την αύξηση της τιμής εκ των προτέρων μέσω email και push notification, αλλά εναπόκειται σε αυτούς να καταργήσουν την εγγραφή τους πριν χρεωθούν.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία είπε ότι οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα εάν δεν αυξάνουν την τιμή τους περισσότερο από μία φορά το χρόνο.

Επιπλέον, η αύξηση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5$ και το 50% της τρέχουσας τιμής συνδρομής ή τα 50$ και το 50% της τρέχουσας ετήσιας τιμής συνδρομής. Πιθανώς, αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα χρεώνονται αυτόματα 15$ για μια συνδρομή που στο παρελθόν ήταν 10$.

Ωστόσο, θα πρέπει να επιλέξουν μία συνδρομή των 30$ που κόστιζε 20$, επειδή ενώ είναι 50 τοις εκατό υψηλότερο από την παλιά τιμή, η αύξηση είναι επίσης πολύ υψηλότερη από 5$.

Η Apple λέει ότι οι χρήστες τείνουν να χάνουν μηνύματα που τους ζητούν να επιλέξουν υψηλότερες τιμές συνδρομής, γεγονός που διακόπτει την υπηρεσία τους. Αν ναι, είναι επίσης πιθανό να χάσουν ειδοποιήσεις σχετικά με τις αυξήσεις τιμών.

Εφόσον οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα μόνο εάν δεν αλλάζουν τις τιμές μία φορά το χρόνο, οι αδίστακτοι παίκτες τουλάχιστον δεν μπορούν να επωφεληθούν από το σύστημα αυξάνοντας συχνά τις τιμές τους κατά λίγα δολάρια περίπου.

Ωστόσο, τα άτομα με περιορισμένους προϋπολογισμούς μπορεί να θέλουν να ελέγχουν τα email τους κάθε τόσο για να διασφαλίζουν ότι δεν χρεώνονται ξαφνικά υψηλότερες τιμές από αυτές που μπορούν να πληρώσουν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.