Η Apple είχε ένα πολύ δυνατό 2023 στις παγκόσμιες αγορές, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την Samsung σε πωλήσεις συσκευών, μετά από πολύ καιρό. Όμως αν και νωρίς για προβλέψεις που αφορούν όλο το 2024, μέχρι στιγμής διαφαίνεται πτώση σε σχέση με το 2023.

Αυτό συμβαίνει γιατί η Apple παρουσιάζει τεράστια πτώση πωλήσεων στην μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη, την Κίνα, για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται στα δεδομένα που παρουσίασε το Bloomberg σήμερα. Ναι, είναι μόνο για δύο μήνες και μόνο για μία χώρα, όμως η πτώση είναι τόσο μεγάλη που θα έχει αντίκτυπο στις ετήσιες πωλήσεις της Apple.

Συγκεκριμένα, κοιτάμε μία πτώση 33% σε σχέση με το 2023. Πέρσι η εταιρία πούλησε 3.6 εκατομμύρια συσκευές στην Κίνα, τον Φεβρουάριο. Φέτος τον Φεβρουάριο έφτασε τις 2.4 εκατομμύρια συσκευές. Και αν αυτό σας φαίνεται άσχημο, τότε τον Ιανουάριο είδε πτώση 39%. Τον Ιανουάριο του 2023 είχε πουλήσει 9 εκατομμύρια iPhones και φέτος είδαμε μόνο 5.5 εκατομμύρια.

Αυτό σημαίνει πως οι πωλήσεις για τους δύο πρώτους μήνες ήταν μόνο 8 εκατομμύρια συσκευές, σε αντίθεση με τα 12.6 που πούλησε πέρσι. Η Apple είχε καταφέρει πέρσι να κυριαρχήσει τους πρώτους μήνες και τους τελευταίους μήνες του 2023, κάτι που δεν θα γίνει το 2024.

Αντί για την Oppo, την Vivo και την Honor που είχαν τα ηνία του Android πέρσι, φέτος έρχεται μια πολύ δυνατή Huawei, που έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή των πωλήσεων τους τελευταίους μήνες. Οι προβλέψεις για την Apple είναι άσχημες, καθώς αναμένεται εκ νέου πτώση στις πωλήσεις. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για την μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο και με μεγάλη διαφορά.

Νέα διαρροή των iPhone 16 μας δείχνει σχεδιασμό και αλλαγές!

Η Apple αυτή τη στιγμή είναι η μόνη εταιρία εκτός Κίνας που κάνει ακόμα πωλήσεις, όμως είναι πολύ πιθανό να δούμε τις κινέζικες εταιρίες να την ξεπερνούν σύντομα. Αν δεν κάνει κάτι πολύ δυνατό με τα iPhone 16, τότε η πτωτική της τάση θα συνεχίσει και μέχρι στιγμής δεν περιμένουμε κάτι δραστικά νέο από την Apple.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.