Η Apple έχει αρχίσει να αναπτύσσει λεπτότερα OLED panel που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για foldable οθόνες στο μέλλον, σύμφωνα με το The Elec, που αναφέρει ότι η εταιρεία αναπτύσσει OLED panel χωρίς πολωτές, οι οποίοι συνήθως περιλαμβάνονται για να επιτρέπουν τη διέλευση μόνο φώτων σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, βελτιώνοντας έτσι την ορατότητα της οθόνης.

Ένα μειονέκτημα των μεμβρανών πολωτή είναι ότι τείνουν να μειώνουν τη φωτεινότητα και, με τη σειρά τους, την απόδοση φωτεινότητας του panel. Για να αντισταθμιστεί αυτό, οι κατασκευαστές συνήθως αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας που παρέχεται στο panel, αλλά αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής τους.

Αφαιρώντας τον πολωτή, η Apple θα είναι σε θέση να κάνει τα OLED panel σημαντικά πιο λεπτά, καθιστώντας τα πιο βέλτιστα για foldable οθόνες, αναφέρει η ιστοσελίδα, επικαλούμενη πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η Apple θα μπορούσε επίσης θεωρητικά να εφαρμόσει διαφορετική τεχνολογία με ισοδύναμο αποτέλεσμα με αυτό ενός πολωτή, αλλά που αποφεύγει τους προαναφερθέντες συμβιβασμούς.

Η Samsung έχει ήδη χρησιμοποιήσει OLED panel χωρίς πολωτές στο Galaxy Z Fold 3, ενσωματώνοντας την τεχνολογία “Eco Square” που αυξάνει τη μετάδοση του φωτός, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας.

Μια αναφορά από το The Elec, τον περασμένο μήνα, ισχυρίστηκε ότι η Apple συνεργάζεται με την LG για την ανάπτυξη ενός OLED panel για foldable οθόνες με εξαιρετικά λεπτό γυαλί για μελλοντικά μοντέλα iPad και MacBook, αν και σε εκείνη την περίπτωση ο ιστότοπος είπε ότι το panel που θα χρησιμοποιηθεί θα ενσωματώνει ένα ultra-thin glass αντί για πολυιμίδιο, το οποίο χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή οι περισσότερες foldable οθόνες.

Μια πρόσφατη αναφορά από τον αναλυτή Ross Young δείχνει ότι η Apple εξερευνά all-screen foldable laptops με μέγεθος οθόνης περίπου 20 ίντσες. Ο Young πιστεύει ότι αυτές οι συσκευές θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια εντελώς νέα κατηγορία προϊόντων για την Apple και να καταλήξουν σε ένα προϊόν διπλής χρήσης, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως φορητός υπολογιστής με πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους όταν είναι αναδιπλωμένο και ως οθόνη όταν ξεδιπλώνεται και χρησιμοποιείται με εξωτερικό πληκτρολόγιο.

Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo πιστεύει επίσης ότι η Apple δοκιμάζει μια συσκευή με foldable οθόνη OLED 9 ιντσών με PPI κάπου μεταξύ του iPhone και του iPad. Ο Kuo πιστεύει ότι η ανάπτυξη αναδιπλούμενων προϊόντων της Apple επικεντρώνεται αρχικά σε συσκευές μεσαίου μεγέθους, ακολουθούμενες από συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες, πριν τελικά επεκταθεί σε μικρές συσκευές όπως το iPhone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.