Η επόμενη γενιά των Apple chips είναι εδώ και για ακόμη φορά θα κυριαρχήσουν στις συζητήσεις για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις που προσφέρουν. Πιο συγκεκριμένα, η Apple ανακοινώνει σήμερα το M1 Ultra SoC (system on a chip), την τελευταία και πιο πρόσφατη προσθήκη της σειρά επεξεργαστών M1 που είναι ακόμη πιο δυνατό από τα M1, M1 Pro και M1 Max που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα.

M1 Ultra

Το κλειδί για να κατανοήσουμε τις εξαιρετικές επιδόσεις που παρουσιάζει το M1 Ultra είναι η Ultrafusion αρχιτεκτονική, που στην ουσία η Apple ενσωματώνει μαζί δυο ξεχωριστά M1 Max chips σε ένα μεγάλο SoC, χάρη στην 2.5TB/s inter-processor connection που το M1 Max προσφέρει.

Εν ολίγοις το design επιτρέπει στην Apple να διπλασιάσει τα specs του M1 Max chip στο M1 Ultra. 20CPU cores (16 performance, 4 effeciency) 64GPU cores, 32 core Neural Engine και ως 128GB. Όλα συμβάλλουν στην παρουσίαση επιδόσεων 8 φορές μεγαλύτερων από το M1.

Η Apple ισχυρίζεται ότι προσφέρει καλύτερες επιδόσεις CPU σε σχέση με ένα 16πύρηνο desktop PC, χρησιμοποιώντας 100W λιγότερης ενέργειας, ενώ οι επιδόσεις της GPU είναι στα επίπεδα των πιο high end εξωτερικών καρτών, πάλι με 200W λιγότερης ενέργειας.

Το M1 Ultra κάνει το πρώτο του ντεμπούτο στο νέο Mac Studio desktop που η Apple ανακοίνωσε μαζί με το νέο chip κατά τη διάρκεια του event. Το αρχικό M1 chip είχε έρθει στα MacBook Air, MacBook Pro και Mac Mini, αλλά και στο iMac όπως και στο 2020 iPad Pro επομένως ίσως δούμε το M1 Ultra και σε άλλα desktop της Apple.

Το νέο χρώμα των iPhone 13 και iPhone 13 Pro είναι πειρασμός!

Αυτό είναι το iPhone SE 2022 και μόλις ανακοινώθηκε!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ακριβά ,γκλαμουρατα .. σπάνια χρήσιμα για δουλειά!
    Μακριά από gaming.Εαν σου αρέσει η φιγούρα και δεν το σηκώνει η τσέπη σου,είναι η ευκαιρία να το παίξεις πλούσιος! Βάλτε 48 δόσεις έναν υπολογιστή 5-9 χιλιάρικα,λες και αγοράζουμε αμάξι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.