Η τεχνητή νοημοσύνη (AI / ΤΝ) είναι η νέα λέξη της μόδας στη βιομηχανία των smartphones, με τη Google και τη Samsung να ηγούνται αυτή τη στιγμή στην πλευρά του Android. Τον Ιούνιο, η Apple αναμένεται επίσης να παρουσιάσει νέες λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη με την κυκλοφορία του iOS 18.

Πληροφορίες από την αρχική beta του iOS 17.4 υποδεικνύουν συνεχιζόμενες προσπάθειες της Apple να βελτιώσει τη Siri μέσω της ενσωμάτωσης προηγμένης τεχνολογίας μεγάλου γλωσσικού μοντέλου, που συμπληρώνεται με εισροές από διάφορες πηγές.

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί το ChatGPT API για εσωτερικές δοκιμές για να βοηθήσει στην προώθηση των δικών της μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Η Apple δεν έχει ανακοινώσει κάτι, αλλά υποθέτουμε ότι θα έχει μια απάντηση στο Gemini AI της Google, μια έκδοση του οποίου είναι φτιαγμένη ειδικά για smartphones.

Ο κώδικας στο iOS 17.4 υποδηλώνει ότι η Siri θα μπορεί να χρησιμοποιεί AI για περίληψη, παρόμοια με τη νέα επιλογή Galaxy AI Summarization και Note Assist της Samsung στη σειρά S24. Παραδείγματα προτροπών του συστήματος “SiriSummarization” περιλαμβάνουν τα “Παρακαλώ συνοψίστε”, “Παρακαλώ απαντήστε σε αυτή την ερώτηση” και “Παρακαλώ συνοψίστε το συγκεκριμένο κείμενο” (“Please summarize”, “Please answer this question”, και “Please summarize the given text”)

Υπάρχουν επίσης στοιχεία κώδικα που υποδηλώνουν ότι η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στο iMessage. Αυτό αναφέρθηκε προηγουμένως από το Bloomberg, μία αξιόπιστη πηγή όσον αφορά τη δραστηριότητα της αμερικανικής εταιρείας. Η Apple αναμένεται να συμπεριλάβει χαρακτηριστικά όπως έξυπνες προτάσεις απαντήσεων στην εφαρμογή μηνυμάτων της. Το Bloomberg αποκάλυψε ότι χαρακτηριστικά AI θα μπουν στο Apple Music και σε εφαρμογές παραγωγικότητας, όπως το Pages και το Keynote.

Συνολικά, το iOS 17.4 δείχνει ότι η Apple δοκιμάζει τέσσερα διαφορετικά μοντέλα AI, συμπεριλαμβανομένου ενός με την κωδική ονομασία Ajax. Η εταιρεία έχει μια έκδοση του AjaxGPT που λειτουργεί στη συσκευή και μια άλλη που βασίζεται στο διαδίκτυο. Φαίνεται ότι η Apple θα καλύψει επιτέλους το κενό που έχει στην AI με τη Google και τη Samsung, αργότερα φέτος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.