Πίσω στο 2007, ένας συγκεκριμένος CEO ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι η οθόνη του prototype smartphone που είχε στην κατοχή του έσπαγε. Λίγες εβδομάδες μετά, πριν προβεί στην επίσημη παρουσίασή του, αποφάσισε να αντικαταστήσει το πλαστικό κάλυμμα της οθόνης, για ένα γυαλί που είχε σκληρύνει με χημική επεξεργασία. Τότε, εκείνα τα χρόνια, συνήθιζαν να χρησιμοποιούν πλαστικό. Έκανε καλή δουλειά για πολλά χρόνια, δεν ήταν αρκετό όμως για τον Steve Jobs. Η απόφασή του άλλαξε την mobile σκηνή και έκανε το Gorilla Glass ένα standard προϊόν.

Είχε παραχθεί από την Corning, η οποία είχε μια μακρά ιστορία στη κατασκευή γυαλιού. Ήταν η εταιρεία η οποία ανέπτυσσε το Pyrex, που σίγουρα θα υπάρχει από ένα σε κάθε νοικοκυριό. Και μέχρι το 2007, αυτή η εταιρεία, αιμορραγούσε οικονομικά εξαιτίας σημαντικών προβλημάτων, μέχρι που ήρθε ο Jobs και η μαζική επιτυχία του iPhone, να την καταστήσουν κερδοφόρα.

Το 2008, το iPhone 3G και το T mobile G1, το πρώτο Android smartphone, έφερε το Gorilla Glass στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων και περισσότερων ανθρώπων. Τον επόμενο χρόνο, μερικά Symbians υιοθέτησαν το γυαλί όπως και πολλά feature phones. Μέχρι το 2010, το Gorilla Glass μπορούσε να βρεθεί σε περισσότερα από 200 εκατομμύρια smartphones.

Και για πολλά χρόνια, το Gorilla Glass ήταν αρκετό. Ωστόσο η ζήτηση για όλο και πιο λεπτά smartphones έφεραν την εισαγωγή του Gorilla Glass 2 το 2012. Έκτοτε υπήρχε μια νέα έκδοση κάθε χρόνο, το Gorilla Glass 3 ήρθε το 2013, μείωσε τις αντανακλάσεις και τα δακτυλικά αποτυπώματα. Το Gorilla Glass 4 το 2014 βελτίωσε την αντοχή στο σπάσιμο, όπως και το Gorilla Glass 6

Υπήρξαν  και μερικές εναλλακτικές. Όπως όταν η Apple κυνήγησε τη δική της λύση με το iPhone 6, όταν η συνεργασία με την εταιρεία που θα την προμήθευε panels από ζαφείρι πτώχευσε. Άλλες εναλλακτικές είναι το Dragontrail το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο Pixel 3a και σε μερικά Xperia smartphones παλαιότερα. Μάλιστα, ορισμένοι κατασκευαστές διαφημίζουν το γυαλί των οθονών, ως απλά γυαλί που αντέχει στις γρατσουνιές, επομένως δύσκολα μπορείς να πεις από ποια εταιρεία προέρχεται. Μέχρι σήμερα, το Gorilla Glass είναι το standard και το Galaxy Fold απέδειξε περίτρανα τι γίνεται χωρίς αυτό.

με πληροφορίες από gsmarena

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.