Το πρώτο υβρίδιο Humanzee, δημιουργήθηκε με επιτυχία στο εργαστήριο, πριν οι επιστήμονες του κάνουν ευθανασία για ηθικούς λόγους. Τουλάχιστον έτσι λέει ο θρύλος.

Αρκετοί πιστεύουν πως οι άνθρωποι εξελίχθηκαν από του χιμπατζήδες, όμως αυτό είναι εντελώς λάθος. Όμως, μια ομάδα επιστημόνων αποφάσισε να πάρει αυτή την ιδέα και να την παραμορφώσει, δημιουργώντας ένα νέο είδος.

Το πρώτο humanzee δημιουργήθηκε σε ένα ερευνητικό κέντρο τη δεκαετία του 1920, όμως οι ηθικές ανησυχίες της ομάδας επιστημόνων, οδήγησαν στην ευθανασία του λίγο αργότερα. Είναι βέβαια περίεργο πως δεν το σκέφτηκαν πριν δημιουργήσουν το νέο είδος.

Σύμφωνα με τον διάσημο εξελικτικό ψυχολόγο Gordon Gallup, το περιστατικό συνέβη σε ένα εργαστήριο όπου εργαζόταν. Το είδος Humanzee δημιουργήθηκε στην Φλόριντα, με τους επιστήμονες να πανικοβάλλονται μετά την επιτυχία του πειράματος.

Βέβαια, δεν ξέρουμε γιατί το επιχείρησαν εξ ‘αρχής, καθώς δεν είχε λόγο ύπαρξης το όλο πρόγραμμα. Οι επιστήμονες ισχυρίστηκαν πως θα είχε τεράστιες ευκαιρίες στην ανάπτυξη ανθρώπινων οργάνων για μεταμοσχεύσεις στο μέλλον.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα, ένας Ισπανός επιστήμονας, ισχυρίστηκε πως ανέπτυξε με επιτυχία το πρώτο υβρίδιο ανθρώπου-πιθήκου, σε ένα εργαστήριο της Κίνας. Σύμφωνα με τον Juan Carlos Izpisúa Belmonte, το υβριδικό έμβρυο ήταν βιώσιμο και θα μπορούσε να είχε γεννηθεί αν η διαδικασία δεν είχε σταματήσει.

Επιστρέφοντας στον πρώτο Humanzee, ο Gordon Gallup ισχυρίζεται πως η ιστορία του πρώτου υβριδίου ανθρώπου με χιμπατζή είναι αληθινή, καθώς του την μετέφερε πολύ αξιόπιστη πηγή. Βέβαια, σε ένα τόσο μεγάλο ισχυρισμό, το “μου το είπε κάποιος που εμπιστεύομαι” δεν έχει τόση αξία.  Πάντως, ο Gordon Gallup θεωρείται πολύ σεβαστός επιστήμονας.

Ακόμα και σήμερα, δεν είαι ξεκάθαρο αν ένα υβρίδιο χιμπατζή και ανθρώπου είναι καν δυνατό. Ο τελευταίος κοινός πρόγονος των ανθρώπων και των χιμπατζήδων έζησε πριν από 6-7 εκατομμύρια χρόνια, οπότε η εξέλιξη των δύο ειδών έχει διαφοροποιηθεί δραματικά από τότε. Από την άλλη, άλλα ζώα με παρόμοιες γενετικές διαφορές, αναπαράχθηκαν με επιτυχία, όπως τα άλογα και οι ζέβρες, αν και οι απόγονοί τους είναι συχνά άγονοι.

Ο Gallup υποστηρίζει πως οι άνθρωποι μπορεί να ζευγαρώσουν με άλλους μεγάλους πιθήκους και όχι μόνο με χιμπατζήδες. Η φύση όμως έχει συνήθως διαφορετική άποψη, καθώς αυτά τα έμβρυα πεθαίνουν σχεδόν αμέσως.

Θα μπορούσε να εξαφανιστεί η ανθρωπότητα από μύκητες τύπου Last of Us;

Είπε: «Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία τόσο απολιθωμάτων, παλαιοντολογικών όσο και βιοχημικών, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του DNA, υποδηλώνουν ότι οι άνθρωποι μπορούν επίσης να αναπαραχθούν με γορίλες και ουρακοτάγκους.

«Οι άνθρωποι και τα τρία είδη των μεγάλων πιθήκων κατάγονται όλοι από μια κοινή καταγωγή που μοιάζει με πιθήκους».

Εμείς θεωρούμε ιδιαίτερα δύσκολο να υπάρξει υβρίδιο ανθρώπου και χιμπατζή, πόσο μάλλον με τα μέσα που είχε η επιστήμη το 1920. Οπότε καλό είναι να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με αυτόν τον μύθο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καμμία φορά η επιστημονική φαντασία ξεπερνιέται από την πραγματικότητα…. Μήπως θα το ονομάσουν και…. Caesar???

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.