Επιδόσεις
Η συσκευή έρχεται με τον MediaTek Helio A22, που είναι καλός επεξεργαστής για βασική χρήση και μόνο. Θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τις βασικές λειτουργίες της συσκευής χωρίς πρόβλημα και θα τρέξει και τις περισσότερες εφαρμογές για social media. Αυτό που ίσως περιορίσει τον χρήστη, είναι τα 2GB RAM που πλέον θεωρούνται οριακά αρκετά για μια συσκευή. Αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορείτε να τρέχετε παράλληλα πολλές εφαρμογές, όπως Facebook, Messenger και WhatsApp. Καλό θα ήταν να αναζητήσετε τις Lite εκδόσεις εφαρμογών αν θέλετε να τρέχουν συνέχεια στο παρασκήνιο.
Η συσκευή δεν είναι gaming τηλέφωνο προφανώς, οπότε θα μπορέσετε να τρέξετε πολύ απλά παιχνίδια. Η PowerVR GE8300 που διαθέτει η συσκευή για GPU, είναι ικανή να τρέξει το γραφικό περιβάλλον χωρίς προβλήματα και εκεί αποσκοπεί η εταιρία.
Αυτονομία
Το Huawei Y5 2019 έρχεται με μπαταρία μόλις 3020mAh, όμως με το χαμηλής κατανάλωσης chipset, θα μας βγάλει την μέρα με βαριά χρήση, με σχετική άνεση. Σε αυτό βοηθάει το πολύ ελαφρύ EMUI και το chipset που είναι στα 12nm. Αν η χρήση είναι πιο “βασική”, τότε θα δούμε μέχρι και δύο μέρες αυτονομίας.
Δυστυχώς το τεστ μπαταρίας του PCMark δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί, ακόμα και μετά από αρκετές προσπάθειες, οπότε αυτή τη φορά δεν έχουμε κάποιο σκορ.
Συμπεράσματα
Το Huawei Y5 βρίσκεται εκεί που πρέπει να είναι στο σύνολό του. Η κατηγορία μέχρι 100 ευρώ είναι πάντα δύσκολη για τις εταιρίες, καθώς πρέπει να κόψουν κάτι από όλους τους τομείς μιας συσκευής.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.