Αυτό ακριβώς αναφέρει σε σημερινό του άρθρο γνώμης ο Panos Mourdoukoutas στο Forbes.com. Ο ίδιος διατυπώνει την άποψη, ότι η Huawei είναι όμηρος της Google. Και θα παραμείνει για αρκετό χρονικό διάστημα, εκτός αν θέλει να αποσυρθεί από τις αγορές της δύσης και να εστιάσει σε αυτές της Ασίας. Ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, αποκάλυψε μια σημαντική αδυναμία στην γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία της Κίνας. Η αδυναμία να μεταβεί από την μίμηση στην καινοτομία.

Οι ρίζες αυτής της αδυναμίας, μπορούν να εντοπιστούν στη φύση των κινεζικών εταιρειών, οι οποίες δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις επιταγές των νέων τεχνολογιών και των παγκόσμιων αγορών. Παρά τις μεταρρυθμίσεις, στην περίοδο μετά την απελευθέρωση, οι Κινεζικές επιχειρήσεις χαρακτηρίζονται από έλλειψη πληροφοριών, ελευθερία και κινήτρων για να αναπτύξουν ξεχωριστά προϊόντα, επειδή παραμένουν μονάδες εντός μιας κεντρικής διοίκησης παρά πραγματικές εταιρείες εντός της οικονομίας της αγοράς. Και αυτό, αφήνει τον τεχνολογικό τομέα της Κίνας να εξαρτάται από την Αμερική για καινοτομίες.

Αυτή η αδυναμία είναι πιο προφανή στην περίπτωση της Huawei , η οποία βασίζεται στη Google για το λειτουργικό σύστημα των συσκευών της. Σημειώνει βέβαια, ότι η Huawei εργάζεται πάνω στο δικό της λειτουργικό σύστημα που θα ανταγωνιστεί αυτό της Google. Αλλά έχει πολύ λίγες πιθανότητας επιτυχίας, μια άποψη με την οποία συμφωνεί και ο Ted Bauman, Senior Research Analyst and Economist της Banyan Hill Publishing: Η Huawei είναι ένας κατασκευαστής ηλεκτρονικών που μόλις ξεκινά να αναπτύσσει την εναλλακτική στο λειτουργικό σύστημα του Android και του iOS. Η Google από την άλλη μεριά, είναι μια εταιρεία με ενδιαφέροντα σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Έχει πολλά μετρητά από την online αναζήτηση, ενώ είναι και σημαντικός παίκτης στο cloud computing. Και αυτό της δίνει περιθώρια επιλογών σε έναν πόλεμο τιμών με την Huawei.

Και πάλι όμως όμως, η Huawei μπορεί να σημειώσει μια σημαντική εγχώρια επιτυχία με τη βοήθεια της κινεζικής κυβέρνησης, την οποία αργότερα μπορεί να χρησιμοποιήσει στη μάχη ενάντια στη Google. Αλλά κάτι τέτοιο, προϋποθέτει να εγκαταλείψει τις δυτικές αγορές στην Google και στην Apple και να επικεντρωθεί στην εγχώρια αγορά και σε αγορές με λίγα έσοδα, όπως την Ασία και την Αφρική. Με λίγα λόγια, η Huawei θα πρέπει είτε να μείνει με την Google ή να ξεχάσει τις δυτικές αγορές.

Σημείωση techmaniacs.gr: Οι απόψεις που εκφράζονται στο άρθρο είναι του Panos Mourdoukoutas και μόνο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καταστροφολογιες επειδη βλεπουν τον κινεζο να ρχεται δυναμικά, μια χαρα θα τα πάει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.