Το Huawei P70 Pro αναμένεται να ανακοινωθεί στα πρώτα μισά του 2024 και τώρα οι πληροφορίες το θέλουν με νέο chipset, με το όνομα Kirin 9010. Τις πληροφορίες μοιράστηκε στο κινέζικο Weibo ο leakster Smart Pikachu, που έχει καλό ιστορικό σε θέματα HUAWEI. Το νέο chipset δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, όμως αυτό είναι κάτι που η Huawei κάνει από πολύ παλιά. Κάθε νέο chipset ανακοινώνεται με την πρώτη συσκευή που το χρησιμοποιεί.

Η πρώτη φορά που ακούσαμε για τον Kirin 9010 ήταν πριν τρία χρόνια, όταν ένας άλλος leakster είχε αποκαλύψει πως θα είναι στα 3nm, την εποχή που η HUAWEI συνεργαζόταν ακόμα με την TSMC και δεν είχε αυτούς τους περιορισμούς.  Τώρα με τους περιορισμούς κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο.

Την περασμένη βδομάδα είδαμε πως η HUAWEI κυκλοφόρησε laptops, με τον Kirin 9006C, ένα chipset στα 5nm κατασκευασμένο από την TSMC. Αυτό το chip όμως ήταν από παλιό στοκ της εταιρίας.

Στην παρούσα φάση, τους επεξεργαστές της HUAWEI τους κατασκευάζει η SMIC, που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 7nm, όπως είναι και ο Kirin 9000s. Με κάποιες παραμετροποιήσεις, η SMIC κατάφερε να τον κάνει να αποδώσει σαν chip 5nm, που από μόνο του ειναι πολύ εντυπωσιακό. Η SMIC έχει ξεκινήσει ήδη τις εργασίες για ανάπτυξη chipsets στα 5nm και στα 3nm, όμως θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να τα καταφέρει.

HUAWEI P70 Series: Διαρρέει ο σχεδιασμός των καμερών! Τρεις οι κάμερες

Θα είναι ο Kirin 9010 ένα chipset στα 3nm όμως θέλαν οι φήμες ή απλά η εταιρία χρησιμοποιεί ξανά το όνομα για κάποιο νέο chipset της στα 7nm; Οι πιθανότητες είναι με το δεύτερο, εκτός αν η SMIC και η HUAWEI βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν τους περιορισμούς των ΗΠΑ ή αν βρήκαν τρόπο να ρίξουν την λιθογραφία της SMIC σε αυτά τα επίπεδα, με το τελευταίο να είναι μάλλον απίθανο. Πάντως η HUAWEI είχε κατοχυρώσει το όνομα Kirin 9010 από το 2021, όταν είχε πλάνα να ξεκινήσει την παραγωγή του το 2022.

Το σίγουρο είναι πως η HUAWEI θα φέρει πίσω το 5G στις συσκευές της και το Huawei P70 σίγουρα θα έχει 5G. Οι φήμες το θέλουν το P70 Art με αναβαθμισμένο υπερευρυγώνιο φακό και αισθητήρα 1 ίντσας. Ο φακός φημολογείται πως θα είναι 1G6P (1 Glass 6 Plastic), για πολύ καλύτερη ποιότητα οπτικών. Έχουμε ακούσει πως η εταιρία αναπτύσσει επίσης και τους δικούς της αισθητήρες. Το μόνο σίγουρα είναι πως τα P70 series μας κρατάνε το ενδιαφέρον αμείωτο. Ενδέχεται να είναι η πρώτη συσκευή που είναι κατασκευής HUAWEI εξολοκλήρου και αυτό από μόνο του ειναι συναρπαστικό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.