Σύμφωνα με ένα report από την UBS και την Fomalhaut Techno Solutions, τις οποίες η Wall Street Journal επικαλείται, το Huawei Mate 30 Pro δεν διαθέτει αμερικάνικό hardware. Κάτι τέτοιο δεν προκαλεί και μεγάλη έκπληξη δεδομένου ότι ο κατασκευαστής έχει μπει στη μαύρη λίστα από την Αμερικανική κυβέρνηση. Το report σημειώνει το πόσο μεγάλη πρόοδο έκανε η Huawei, έχοντας πετύχει να ανεξαρτητοποιηθεί από τα αμερικανικά εξαρτήματα.

Για παράδειγμα, πριν από το ban, η Huawei προμηθεύονταν τα chips για το δίκτυο στα smartphones της από αμερικανικές εταιρείες όπως η Qorvo. Παρόμοια chips επίσης αγόραζε από την Skyworks και τη μονάδα Hisilicon που ανήκει στην ίδια. Από τη στιγμή του ban, η εταιρεία μπορεί να προμηθευτεί κάποια chips από την Qorvo, αλλά πρόσθεσε την Murata της Ιαπωνίας στη λίστα με τους προμηθευτές της, ενώ εγκατέλειψε την Skyworks. Επίσης σταμάτησε να χρησιμοποιεί από την Broadcom Wifi και bluetooth chips και πλέον βασίζεται στα δικά της.

Η Huawei ήταν αρκετά έξυπνη και προνόησε ότι ένα ban όσον αφορά τον εφοδιασμό της με εξαρτήματα ήταν πιθανό από τη στιγμή που χαρακτηρίστηκε απειλή εθνικής ασφαλείας. Εκτός από το γεγονός ότι είχε αγοράσει εκ των προτέρων περισσότερα εξαρτήματα, αναζήτησε και εναλλακτικές αγορές εξαρτημάτων, κάτι που της επέτρεψαν να ανταποκριθεί στην παραγωγή smartphone συσκευών όσο ήταν το ban σε ισχύ. Η Huawei βέβαια έχει το πλεονέκτημα της η Hisilicon που δημιουργεί τα Kirin SoCs αν και κατασκευάζονται με την TSMC, με την τελευταία να αναφέρει ότι θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την Huawei.

Αν υπάρχει ένας Αμερικανικός προμηθευτής που η Huawei δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτός είναι η Google. Η Huawei δεν μπορεί πλέον να αδειοδοτηθεί τα Google Play Services κάτι που σημαίνει ότι ό,τι τηλέφωνα δημιουργήσει δεν θα μπορούν να τρέξουν τα Play Store, Search, Gmail Maps και άλλα. Η Wall Street Journal αναφέρει επίσης ότι η πολιτική της απεξάρτησης από τους αμερικανικούς προμηθευτές εφαρμόζεται και στην επιχειρηματική της δραστηριότητα στο χώρο των δικτύων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στην ουσια η Huawei θα ηθελε να εχει τις υπηρεσιες της Google στα τηλεφωνα της μονο και μονο γιατι ετσι εχει μαθη ο κοσμος και οχι γιατι θα δουλευαν καλυτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.