Το Huawei Mate 30 Pro ήρθε στα χέρια μας μετά από πολύ κόπο, καθώς η συσκευή δεν έχει έρθει ακόμα επίσημα στην χώρα μας. Τελευταία οι φήμες είναι αντικρουώμενες, καθώς ακούμε πως τελικά έχει βρεθεί λύση μεταξύ ΗΠΑ και Huawei, ενώ άλλες λένε το ακριβώς αντίθετο. Όπως και αν έχει το Mate 30 Pro είναι μια συσκευή που έχει κάνει πολύ κόσμο να τα βάλει με την αμερικάνικη κυβέρνηση και όχι άδικα, καθώς η κατάσταση στερεί από το κοινό μια πραγματικά δυνατή συσκευή που πολλοί θα ήθελαν να αποκτήσουν. Δυστυχώς στην παρούσα φάση δεν θα το βρούμε επίσημα με Play Services, αν και με λίγο παιχνίδι καταφέραμε να κάνουμε την πολυπόθητη εγκατάσταση.

Το Huawei Mate 30 Pro έρχεται με κατασκευή από αλουμίνιο για το πλαίσιο και Gorilla Glass 6 για την πρόσοψη και την πλάτη. Φυσικά έχουμε και πιστοποίηση IP68, αφού είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη.

Στην πρόσοψη θα βρούμε μια πολύ μεγάλη οθόνη 6.53 ιντσών, ανάλυσης 1176×2400, που παράγει 409ppi πυκνότητα σε εικονοστοιχεία. Η αναλογία της οθόνης είναι 18.5:9 και η οθόνη καλύπτει το 94.1% της πρόσοψης. Κάτω από την οθόνη θα βρούμε έναν ταχύτατο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ στο πάνω μέρος της οθόνης θα βρούμε notch, παρόμοιο με αυτό του Mate 20 Pro, που φιλοξενεί την εμπρόσθια κάμερα, τους αισθητήρες και την 3D TOF κάμερα, για ταχύτατο face recognition.

Η οθόνη είναι τεχνολογίας OLED και υποστηρίζει HDR 10 περιεχόμενο. στις άκρες της είναι πολύ κυρτή, εκμηδενίζοντας έτσι τα πλαϊνά bezels.

Στο εσωτερικό θα βρούμε τον πανίσχυρο Kirin 990, που έρχεται με 8 πυρήνες συνολικά. Οι δύο από αυτούς είναι Cortex-A76, χρονισμένοι στα 2.86GHz, οι άλλοι δύο είναι πάλι Cortex A76 χρονισμένοι στα 2.09GHz και οι υπολειπόμενοι τέσσερις είναι Cortex-A55 χρονισμένοι στα 1.86GHz. Από μνήμη έχουμε 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο, επεκτάσιμο με Nano Memory μέχρι 256GB. Ο αποθηκευτικό χώρος είναι UFS 3.0 για υψηλές ταχύτητες, ενώ τα γραφικά αναλαμβάνει μια 16πύρηνη Mali-G76.

Φωτογραφικά έχουμε τετραπλή κάμερα στην πλάτη, με τον βασικό αισθητήρα να είναι στα 40MP, πίσω από φακό διαφράγματος f/1.6, ενώ διαθέτει και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS). Δίπλα του έχουμε τηλεφακό 3Χ, διαφράγματος f/2.4 (επίσης με OIS), ενώ ο αισθητήρας πίσω του είναι στα 8MP. Παρόν δηλώνει και ο υπερευγώνιος φακός με διάφραγμα f/1.8 (!!!), ενώ πίσω του έχει αισθητήρα 40MP, ώστε να μπορεί να χωρέσει όλη την πληροφορία του κάδρου, διατηρώντας την λεπτομέρεια. Τέλος έχουμε την 3D TOF κάμερα για υπολογισμό του βάθους πεδίου.

Στην πρόσοψη έχουμε κάμερα 32MP, με φακό διαφράγματος f/2.0, ενώ δίπλα της έχουμε 3D TOF κάμερα για χαρτογράφηση προσώπου και φυσικά υπολογισμό βάθους πεδίου.

Στο βίντεο έχουμε μεγάλη αναβάθμιση, καθώς η συσκευή πλέον τραβάει 4K στα 60fps, ενώ μπορεί να τραβήξει Ultra Slow Motion Video στα 7680fps, παγώνοντας τον χρόνο κυριολεκτικά! Τέλος ο βασικός αισθητήρας χαρακτηρίζεται από την εταιρία σαν κινηματογραφικός.

Το Mate 30 Pro έρχεται με μπαταρία 4500mAh, που υποστηρίζει ταχεία φόρτιση στα 40W, ενώ έχουμε και ταχεία ασύρματη φόρτιση στα 27W, όπως επίσης και αντίστροφή ασύρματη φόρτιση.

Η συσκευή έρχεται με Android 10, μέσω του EMUI 10.

Ας το δούμε πιο αναλυτικά.

Εμφάνιση

Το Huawei Mate 30 Pro είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη συσκευή, τόσο οπτικά όσο και στην αίσθηση που αφήνει στο χέρι. Η κυρτή οθόνη πάντα προσθέτει στην εμφάνιση, ενώ τα πολύ μικρά bezels αφήνουν την οθόνη να δείξει την μεγαλοπρέπειά της.

Στο πίσω μέρος έχουμε το κυκλικό module των καμερών, που το κάνει να ξεχωρίζει, ενώ γύρω του έχουμε ένα δαχτυλίδι ματ εμφάνισης, για να τονίζει τις κάμερες. Στα πλαϊνά απουσιάζει το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης του ήχου, που πλέον βρίσκεται στην οθόνη μέσω software. Κάνουμε απλά δύο taps στην άκρη και εμφανίζεται η μπάρα αυξομείωσης, που αλλάζει με σέρνοντας το δάχτυλό μας στις κυρτές επιφάνειες.

Κατασκευαστικά έχουμε πολύ premium υλικά, με το πλαίσιο να είναι από αλουμίνιο και η πρόσοψη/πλάτη από Gorilla Glass 6, ώστε να παραμένουν ανθεκτικά. Στο χέρι είναι πολύ άνετο, ενώ οπτικά οι διάθλαση στο τζάμι δημιουργεί ένα πολύ ευχάριστο εφέ.

Θεωρούμε δύσκολο να μην αρέσει σε κάποιους η αισθητική της συσκευής, αλλά και η ποιότητα κατασκευής.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.