Μέσα στο 2018, η Huawei είχε διαθέσει το πρώτο της τηλέφωνο με κάμερα των 40MP, το Huawei P20 Pro. Μέχρι πρόσφατα, κρατούσε τη πρωτιά στο DxOMark πριν παραχωρήσει τη θέση του στο Huawei Mate 20 Pro, στο οποίο επέστρεψε ο φακός των 40MP. Αν και τα hardware specifications παραμένουν τα ίδια, η Huawei πραγματοποίησε μικρές αλλαγές όπως ότι αφαίρεσε τη monochrome camera από το τριπλό σύστημα.

Camera specs

Ο κύριος αισθητήρας στο εσωτερικό του Huawei Mate 20 Pro είναι ο ίδιος όπως και στο Huawei P20 Pro. Ειδικότερα, διαθέτει μια κάμερα των 40MP (1/1.7-inch sensor με 1.0µm μέγεθος pixel) που μπορεί να συνδυαστεί με pixel binning για να παρέχει 2µm 10MP φωτογραφίες για καλύτερη ποιότητα σε χαμηλό φωτισμό. Οι φακοί διατηρούν το f/1.8 aperture και 27mm focal length.

Τουλάχιστον στα χαρτιά το Nokia Lumia 1020 είχε ένα σαφές προβάδισμα με λίγο μεγαλύτερο μέγεθος pixel 1.12µm από τον αισθητήρα  1/1.5 inch. Ωστόσο, το Huawei Mate 20 Pro με πιο ευρύ διάφραγμα θα πρέπει να κάνει τη διαφορά στη σύλληψη του φωτός και η πιο ώριμη παραγωγική διαδικασία θα πρέπει να έχει μειώσει το θόρυβο. Η αλήθεια είναι ότι τα δυο τηλέφωνα μοιάζουν να είναι πολύ κοντά. Ωστόσο τα specs δεν λένε ολόκληρη την ιστορία.

Οι δοκιμές

Λεπτομέρεια σε απόσταση

Μια κάμερα των 40MP είναι λίγο overkill για τις περισσότερες περιπτώσεις αλλά είναι εξαιρετικά ιδανική περίπτωση για τη λήψη πρόσθετων λεπτομερειών σε μεγάλη απόσταση. Και η πρώτη δοκιμή περιλαμβάνει ακριβώς αυτό το πράγμα, να εξετάσουμε τις λεπτομέρειες  καθώς και τη γενικότερη ισορροπία χρώματος και έκθεσης. Στη πρώτη δοκιμή, η πιο εμφανής διαφορά είναι η ισορροπία του χρώματος. Το Lumia 1020 επιλέγει μια πιο ζεστή και έγχρωμη παλέτα από το Mate 20 Pro. Σύμφωνα με το androidauthority, το Huawei Mate 20 Pro παίρνει το προβάδισμα εδώ για την πιο ρεαλιστική απεικόνιση. Το Lumia 120 εμφανίζει υπερκορεσμό στο γρασίδι.

Mate 20 Pro αριστερά – Lumia 1020 δεξιά

Μια πιο κοντινή προσέγγιση (100% crop) αποκαλύπτει ίδια επίπεδα λεπτομέρειας μεταξύ των δυο καμερών.  Το Mate 20 Pro έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του εδώ. Ενώ υπάρχει λίγη περισσότερη λεπτομέρεια και καλύτερη σύλληψη των κεραμιδιών, οι αλγόριθμοι μείωσης του θορύβου, καταστρέφουν άλλες πλευρές της εικόνας. Και κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα εμφανές στις σκιές. Ενώ το Lumia 1020 παρουσιάζει smooth σκιές στη πλευρά του σπιτιού, στο Mate 20 Pro δεν φαίνονται και τόσο ρεαλιστικές.  Από την άλλη πλευρά, το δέντρο έχει ληφθεί καλύτερα στο Mate 20 Pro, ενώ το Lumia παρουσιάζει αρκετά θολά το δέντρο.

Mate 20 Pro (100% crop) αριστερά – Lumia 1020 (100% crop) δεξιά

Δυστυχώς, το Lumia 1020 εμφανίζει αρκετό θόρυβο εδώ. Δεν είναι ασυνήθιστο η ανάλυση της κάμερας να είναι εξαιρετική στο κέντρο του frame, αλλά το 1020 αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

Mate 20 Pro (100% crop) αριστερά – Lumia 1020 (100% crop) δεξιά

Συνεχίζουμε στην επόμενη σελίδα με περισσότερες δοκιμές και με επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.