Εκτός από τα πολυαναμενόμενα flagship smartphones της σειράς Huawei Mate 30, η Huawei θα παρουσιάσει και μερικά apps και υπηρεσίες το ερχόμενο Φθινόπωρο, που θα επιτρέψουν στην εταιρεία να μειώσει την εξάρτησή της από την Google. Ο λόγος, για το Huawei Map kit, που όπως δηλώνει και η επίσημη ονομασία του θα αποτελεί την εναλλακτική λύση στα Google Maps, αλλά την ίδια στιγμή, φαντάζει εξαιρετικά προφανές ότι η Κινεζική εταιρεία δεν αναμένει να αντικαταστήσει άμεσα την πιο δημοφιλή υπηρεσία χαρτών στο κόσμο (Google maps).

Αντίθετα, ο αρχικός στόχος, είναι να ενθαρρύνει τους software developers να αναπτύξουν εφαρμογές βασισμένες στις ικανότητές χαρτών της Huawei, ενώ η πολύ μεγάλη υποδομή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της εταιρείας που υπάρχει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, θα διαδραματίσει τον δικό της ρόλο στη βελτίωση των υπηρεσιών χαρτών με δεδομένα από περισσότερες από 160 χώρες και περιοχές.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος, είναι μια υπηρεσία η οποία θα προσφέρει πληροφορίες κίνησης στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο και ένα εξαιρετικά προηγμένο σύστημα πλοήγησης. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανακοίνωση του Harmony OS και την προσέλκυση εκατοντάδων developers που πιστεύουν σε αυτό, αποτελούν τις βάσεις για ένα οικοσύστημα το οποίο θα ανταγωνιστεί και γιατί όχι κάποια στιγμή, μακροπρόθεσμα, αντικαταστήσει το Android.

Αν και η ίδια, έχει αναφέρει ότι την ενδιαφέρει το Android αυτή τη στιγμή, η παρουσίαση του cross platform λειτουργικού, με την ονομασία Harmony OS και πλέον το Huawei map kit, είναι σαφείς αποδείξεις, ότι μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς τα Google Services, μη εξαρτώμενη από τις αποφάσεις της Αμερικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.