Sapienza-Ιταλία, μια μικρή κωμόπολη στα ιταλικά παράλια κρύβει ένα επτασφράγιστο μυστικό ενώ η ιταλική μαφία έχει εδραιώσει την βάση της σε μια καλά φυλαγμένη βίλα. Θα καταφέρει ο Agent 47 να ολοκληρώσει με επιτυχία τους στόχους του και να δραπετεύσει από το πανέμορφο αλλά συνάμα επικίνδυνο φρούριο που λέγεται Sapienza;

Hitman_

Μετά από 1,5 μήνα από την κυκλοφορία του Intro Pack, το επόμενο επεισόδιο της σειράς Hitman, που ονομάζεται World of Tomorrow, έφτασε και φαίνεται πως αξίζει την αναμονή.

Όπως κάθε επεισόδιο μιας σειράς είτε μιλάμε για τηλεοπτική, είτε σειρά βιντεοπαιχνιδιών, δεν μπορούμε να κρίνουμε με σιγουριά το προϊόν αν δεν δούμε και τα επόμενα κομμάτια του παζλ. Στο νέο αυτό επεισόδιο λοιπόν βλέπουμε ότι η Square Enix έκανε μια πολύ καλή δουλειά συνεχίζοντας από εκεί που τελείωσε το πρώτο επεισόδιο, ενώνοντας όλα τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας όσον αφορά την ιστορία του παιχνιδιού. Ακόμη όμως, δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί στο επόμενο κεφάλαιο της σειράς.

hitman

Αυτή τη φορά, βρισκόμαστε σε έναν πιο ανοιχτό κόσμο (sandbox) σε σχέση με το μουσείο του Παρισιού όπου η πόλη ανοίγεται κυριολεκτικά μπροστά μας. Στόχοι μας είναι ένας Ιταλός μαφιόζος ονόματι Silvio Caruso, η επιστήμονας-συνεργάτισσα του Francesca De Santis και ένα βιολογικό όπλο, το οποίο βρίσκεται καλά κρυμμένο στο υπέδαφος της βίλας. Η ύπαρξη τριών στόχων σε σχέση με τους δύο του intro pack αυξάνει κατά πολύ και την διάρκεια της αποστολής αλλά και την έκταση της πίστας. Το παιχνίδι δεν σας εκμυστηρεύεται την πραγματική θέση των στόχων σας και είναι καθαρά στα χέρια σας να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται.

hitman

47 episode 2

Αυτό που κάνει εντύπωση στο παιχνίδι, είναι η δυνατότητα να μπαίνετε στα περισσότερα κτήρια της πόλης τα οποία συνδέονται πολλές φορές μεταξύ τους, ανακαλύπτοντας κρυμμένα μονοπάτια ή στοιχεία που θα σας αποκαλύψουν ευκαιρίες (opportunities) για να εισέλθετε απαρατήρητα στην κατοικία του πλούσιου Ιταλού και του βιολογικού εργαστηρίου του. Το level design λοιπόν του δεύτερου επεισοδίου ξεπερνάει κατά πολύ το πρώτο.

hitman ep2

Όσον αφορά τα γραφικά του δεύτερου επεισοδίου, δεν έχουμε κανένα παράπονο και συνεχίζουν την καλή δουλειά που είδαμε και σχολιάσαμε στο review μας για το Intro Pack. Τα πιο ηλιόλουστα τοπία, οι διαφορετικές τοποθεσίες σε συνδυασμό με την ζωντανή ατμόσφαιρα της πόλης, κάνουν την αποστολή μαγευτική. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι της πόλης ξεκουράζονται, δουλεύουν και μιλάνε μεταξύ τους, δίνοντας την ευκαιρία στον ήρωά μας να ανακαλύψει γεγονότα που συμβαίνουν στην πόλη και να εκμεταλλευτεί τις περιστάσεις. Επιπροσθέτως, η δυσκολία του παιχνιδιού είναι πολύ πιο ανεβασμένη σε σχέση με το Παρίσι, καθώς όσο πλησιάζετε στο στόχο σας, οι εχθροί γίνονται περισσότεροι και πιο καχύποπτοι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αλλάξετε πολλές φορές τακτική.

hitman-episode2

Το αρνητικό στην υπόθεση είναι ότι θα χρειαστεί να κάνετε loading παλαιότερα saves λόγω της αποτυχίας στην έκβαση της αποστολής σας. Τα loading times αν και βελτιώθηκαν με τις τελευταίες ενημερώσεις, παραμένουν αρκετά μεγάλα (περίπου 1 λεπτό), με αποτέλεσμα να χάνετε την υπομονή σας. Επίσης, το frame rate είχε κάποιες μεταπτώσεις με αποτέλεσμα να κλειδώσουμε το παιχνίδι στα πιο ομαλά 30fps, αντί να το έχουμε unlocked.

Για μια πιο εκτενή περιγραφή του Hitman, μπορείτε να διαβάστε το review μας για το Intro Pack.

To Hitman Επεισόδιο 2 κυκλοφορεί από τις 26 Απριλίου και είναι δωρεάν για όσους έχουν αγοράσει το Full Experience, ενώ για όσους είχαν αγοράσει μόνο το intro Pack, το νέο επεισόδιο κοστολογείται στα 10 Ευρώ.

Το επόμενο ραντεβού με τον σιωπηλό δολοφόνο θα γίνει στο Μαρόκο τον Μάιο.

47

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.