Ήταν μόλις πριν από μερικές εβδομάδες όταν είδαμε τα πρώτα screenshots και ένα βίντεο του Samsung Experience 10 βασισμένου στο Android 9 Pie για τα Galaxy S9 και Galaxy S9+. Πλέον, μπορούμε να δούμε ένα σύντομο hands-on του Android Pie στο Samsung Galaxy Note 9. Μην ξεχνάμε ότι θα καταφθάσει το Android 9 Pie στη Samsung συσκευή σου στις αρχές του 2019 όπως είχαμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο.

SystemUI και Settings

Σε σύγκριση με το Samsung Experience 9.5 το οποίο έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο Samsung Galaxy Note 9, το Samsung Experience 10 είναι εξαιρετικά διαφορετικό. Χρησιμοποιεί πλέον ένα dark transparent theme για τα quick settings και για το notification panel. Οι ειδοποιήσεις είναι πιο transparent, ενώ τα quick settings είναι πλέον full screen.

H lock screen έχει πλέον ένα νέο ρολόι. Δείχνει την ώρα και την ημερομηνία και καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από το παλιό. Το νέο design του ρολογιού είναι επίσης παρόν στην Always on Display. Ο launcher έχει επίσης ένα σαφώς αναβαθμισμένο UI. Τα εικονίδια των εφαρμογών έχουν γίνει λίγο μεγαλύτερα. Τα Samsung Notes, Samsung Messages και Reminders είναι εφαρμογές που έρχονται με νέα εικονίδια.  Η navigation bar επίσης έχει νέα εικονίδια.

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, το Settings app ακολουθεί το ίδιο design που θα συναντήσουμε και στο υπόλοιπο λειτουργικό. Δείχνει πλέον άσπρες και γκρι κάρτες σε μαύρο background. Σε αυτήν την πρώιμη έκδοση του Android Pie για το Galaxy Note 9, φαίνονται και οι νέες gestures, αν και δεν λειτουργούν προς το παρόν.

Από τη στιγμή που πρόκειται για το Galaxy Note 9, φυσικά θα έχουμε και το S Pen feature. Σε αυτήν την πρώιμη έκδοση δεν υπάρχουν πολλά νέα feature. Κάτι όμως που παρατηρήθηκε είναι ότι η χρήση του  always-on notepad μέσω της Always On Display είναι εξαιρετικά buggy. Δεν προκαλεί βέβαια, μεγάλη απορία, θυμηθείτε είναι λειτουργικό που δεν έχει κάνει ακόμη το επίσημο ντεμπούτο του. Νέο interface συναντάμε και στα Samsung Notes, το ενσωματωμένο στο λειτουργικό notepad  με υποστήριξη για γραφίδα. Αλλά και το camera app έχει αναβαθμιστεί και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση για τις Samsung Galaxy συσκευές. Και είναι η πρώτη σημαντική αναβάθμιση που θα λάβουν οι Samsung συσκευές μετά την ενσωμάτωση του Project Treble. Δείτε για παράδειγμα, το νέο design στις εφαρμογές Email, Messages, Reminders, Calendar, Contacts και στο Clock.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.