Καθώς ο διεθνής διαστημικός σταθμός φθάνει να βγει στη συνταξιοδότησή του το 2030, η NASA εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε ένα νέο εργαστήρι στο διάστημα πολύ πιο μακριά από τη γη. Αυτή τη στιγμή μηχανικοί στην Ιταλία, προβαίνουν στα απαραίτητα stress test του κυρίου module του σταθμού, ένα μέρος που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους αστροναύτες τον χώρο να διεξάγουν επιστημονικές μελέτες, να ζουν και να ετοιμάζονται για βόλτες στο Φεγγάρι.

halo

Το τμήμα που βλέπετε στις φωτογραφίες θα στεγάσει τα συστήματα και τον απαραίτητο εξοπλισμό και φέρει την ονομασία HALO για Habitation and Logistics Outpost. Θα αποτελέσει το όπλο για την επιστροφή του ανθρώπου στο Φεγγάρι και την κατάκτηση του διαστήματος, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για τις πρώτες επανδρωμένες αποστολές στον Άρη.

Η διατήρηση ενός διαστημικού σταθμού γύρω από ένα πλανητικό σώμα διαφορετικό από τη Γη δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Ενώ ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται σε τροχιά μόλις 250 μίλια πάνω από τη Γη και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης απέχει μόνο μια σύντομη πτήση, το φεγγάρι απέχει πάνω από 230.000 μίλια, με το γρηγορότερο ταξίδι επιστροφής να διαρκεί δύο έως τέσσερις ημέρες.

Παρά τις προκλήσεις, η NASA λαμβάνει μεγάλη διεθνή βοήθεια για να φέρει εις πέρας το Gateway όπως ονομάζεται. Η Ευρώπη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Καναδάς και η Ιαπωνία συνεισφέρουν βασικά στοιχεία για την κατασκευή του σταθμού, ο οποίος θα βρίσκεται γύρω από το φεγγάρι.

Το HALO section είναι μόνο ένα από τα τέσσερα module που θα συναρμολογηθούν για να αποτελέσουν το νέο σπίτι των αστροναυτών στο διάστημα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.