Το λατρεμένο παιδί του Sergei Brin και του Larry Page, γνωστή και ως Google, ίσως βρίσκεται σε κίνδυνο. Η OpenAI έρχεται για να πάρει τον θρόνο της καλύτερης μηχανής αναζήτησης ή τουλάχιστον αυτό θέλει να πετύχει. Αυτό σημαίνει πως στο μέλλον θα λέμε “OpenAIαρέτο” για να πούμε σε κάποιον να κάνει αναζήτηση; Χμ…

Σύμφωνα με πληροφορίες του The Information, που επικαλείται ανώνυμη πηγή εκ των έσω, μαθαίνουμε πως η OpenAΙ ετοιμάζει μια νέα μηχανή αναζήτησης. Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρες. Θα είναι η νεα μηχανή αναζήτησης ενσωματωμένη με το ChatGPT ή θα είναι ένα ξεχωριστό προϊόν;

Με την άφιξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι ξεκάθαρο πως όλες οι εταιρίες θέλουν να γίνουν βεζίρης στην θέση του βεζίρη, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Google στην θέση της Google. Βέβαια η Google είναι κάτι πολύ παραπάνω πλέον από απλά μια μηχανή αναζήτησης και ο ανταγωνιστής θα πρέπει να έχει το πλήρες πακέτο. Στην προκειμένη περίπτωση ο ανταγωνιστής ίσως είναι η Microsoft, που μετά από χρόνια αποτυχίας του Bing Search, επένδυσε στην OpenAI ατελείωτα δις.

Αυτές οι πληροφορίες ίσως είναι ρεαλιστικές, καθώς η OpenAI έχει προσλάβει ερευνητές για να μάθει ποιος διέρρευσε τις πληροφορίες για την δημιουργία μιας μηχανής αναζήτησης.

Το Widget καιρού της Google ανανεώνεται και γίνεται πολύ καλύτερο!

Η άγνωστη πηγή δηλώνει ότι το εργαλείο μηχανής αναζήτησης OpenAI μπορεί να χρησιμοποιήσει το Bing, την πλατφόρμα αναζήτησης της Microsoft, «για μέρος της λειτουργικότητάς του». Αυτό ευθυγραμμίζεται με τις σημαντικές επενδύσεις της Microsoft στο OpenAI και τη συνεχιζόμενη ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται σε GPT σε προϊόντα όπως το Bing Chat και το Copilot.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.