Η Apple δημοσίευσε πρόσφατα την τέταρτη ετήσια ανάλυση πρόληψης απάτης, ρίχνοντας φως στο πώς οι κανόνες του App Store προστατεύουν τους χρήστες από δόλιες εφαρμογές και άλλες απειλές ασφαλείας. Μόνο το 2023, η Apple απέτρεψε πάνω από 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια δόλιων συναλλαγών και συνολικά 7 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2020 έως το 2023. Ο τεχνολογικός γίγαντας μπλόκαρε επίσης περισσότερες από 14 εκατομμύρια κλεμμένες πιστωτικές κάρτες και πάνω από 3.3 εκατομμύρια λογαριασμούς που εμπλέκονται σε ύποπτες δραστηριότητες.

Πέρυσι, περισσότερες από 1.7 εκατομμύρια εφαρμογές απορρίφθηκαν επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά πρότυπα της Apple για το απόρρητο, την ασφάλεια και το περιεχόμενο. Επιπλέον, 118.000 λογαριασμοί προγραμματιστών τερματίστηκαν ως αποτέλεσμα δόλιας συμπεριφοράς. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος λόγω των νέων μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή για την αποτροπή της δημιουργίας πλαστών λογαριασμών.

Η Apple εντόπισε και μπλόκαρε επίσης σχεδόν 153 εκατομμύρια δόλιους λογαριασμούς πελατών και τερμάτισε σχεδόν 374 εκατομμύρια λογαριασμούς προγραμματιστών και πελατών που θεωρήθηκαν ύποπτοι. Η εταιρεία ανέλαβε δράση κατά περισσότερων από 47.000 παράνομων εφαρμογών που βρέθηκαν σε πειρατικά καταστήματα και απέτρεψε σχεδόν 3.8 εκατομμύρια απόπειρες εγκατάστασης ή εκκίνησης παράνομα διανεμημένων εφαρμογών μέσω του Enterprise Program.

Η ομάδα ελέγχου εφαρμογών εξέτασε το 2023 τον εντυπωσιακό αριθμό των 6.9 εκατομμυρίων υποβολών εφαρμογών και βοήθησε 192.000 προγραμματιστές να δημοσιεύσουν τις πρώτες τους εφαρμογές στο App Store. Η Apple επαγρυπνά απέναντι σε εφαρμογές που παρουσιάζονται λανθασμένα ως ακίνδυνα προϊόντα αλλά αργότερα μετατρέπονται σε παράνομες πλατφόρμες ροής ή εφαρμογές τυχερών παιχνιδιών.

Με τις πρόσφατες αλλαγές που επιτρέπουν την εγκατάσταση εφαρμογών εκτός του App Store στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Apple προειδοποιεί τους χρήστες για πιθανούς κινδύνους, όπως απάτες, δόλιες συναλλαγές, και ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής που σχετίζονται με τη λήψη εφαρμογών από εναλλακτικές πηγές. Είναι ζωτικής σημασίας για τους χρήστες να επιμένουν σε επίσημα κανάλια όπως το App Store για να παραμένουν ασφαλείς στο διαδίκτυο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.