Η ανάσα της μύριζε αλκοόλ, ήταν ζαλισμένη, αποπροσανατολισμένη και αδύναμη. Μέχρι που μια μέρα λιποθύμησε και χτύπησε το κεφάλι της, ενώ έφτιαχνε φαγητό για τα παιδιά της. Όμως δεν είχε πιεί ούτε μια σταγόνα αλκοόλ. Ο λόγος για μια 50χρονη γυναίκα από το Τορόντο του Καναδά. Εκείνη και ο σύζυγός της, έλεγαν τα συμπτώματα για δύο χρόνια σε γιατρούς, πριν την πιστέψει κάποιος και ερευνήσει την κατάστασή της.

«Επισκέφτηκε τον οικογενειακό της γιατρό ξανά και ξανά και πήγε στο δωμάτιο επειγόντων περιστατικών επτά φορές μέσα σε δύο χρόνια», είπε η Δρ Rahel Zewude, λοιμωξιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα αλκοόλ της γυναίκας μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ 30 millimoles ανά λίτρο και 62 millimoles ανά λίτρο – κάτω από 2 millimoles ανά λίτρο είναι φυσιολογικό, είπε ο Ζεβούντε.

αλκοόλ έντερο
Διαγνωστικό πλαίσιο για υποψία συνδρόμου αυτοζυθοποιίας.

Τα επίπεδα αλκοόλ των 62 millimoles, είναι τρομερά υψηλά και απειλητικά για την ζωή. Όμως η γυναίκα έχει μια σπάνια πάθηση, που προκαλεί την παραγωγή αλκοόλ στο έντερό της. Η πάθηση με την ονομασία Auto-Brewery Syndrome (Σύνδρομο Εντερικής Ζύμωσης ή Σύνδρομο Αυτο-ζυθοποιίας) και είναι αρκετά σπάνια. Προκαλείται από ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως η γενετική προδιάθεση και η διατροφή.

H Google καταγράφει τα πάντα! Πινακίδες οχημάτων, δρόμους και τις φωνές μας

Το σύνδρομο Auto-brewery εμφανίζεται όταν μικροοργανισμοί που μπορούν να ζυμώσουν αλκοόλ από υδατάνθρακες ξεπερνούν τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου. Είναι σπάνιο επειδή απαιτεί πολλούς παράγοντες ξενιστή για να αλληλεπιδράσουν με έναν σημαντικό υπερπληθυσμό μικροοργανισμών που ζυμώνουν και την υψηλή κατανάλωση υδατανθράκων.

Η γυναίκα προς το παρόν παίρνει θεραπεία για να καταπολεμήσει του μύκητες που προκαλούν την ζύμωση, ενώ ακολουθεί και ειδική διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Canadian Medical Association Journal.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.