Ένα πλήθος εγγράφων που διέρρευσε δείχνει ότι η Google συνέλεγε τα δεδομένα φωνής παιδιών, όπως και πινακίδες οχημάτων, τις διαδρομές που ακολουθούσαν και τις διευθύνσεις κατοικιών σύμφωνα με το report. Τα περιστατικά επίσης περιλαμβάνουν την καταγραφή φωνής από πλήθος παιδιών που χρησιμοποιήσαν τη λειτουργία φωνητικών εντολών για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Youtube Kids app.

Τέλος οι πληρωμές με μετρητά – Τα πρόστιμα!

Από την μεριά της η Google σημειώνει ότι επρόκειτο για bug με το γνωστό χαρακτηριστικό της ψηφιακής βοηθού το οποίο διορθώθηκε σύντομα. Άλλος εργαζόμενος της Google σημείωσε ότι το Google Street View αποθήκευε αριθμούς πινακίδων σε μια database. Παράλληλα διέρρευσαν email διευθύνσεις και IP διευθύνσεις χρηστών, μετά την εξαγορά της εταιρείας Socratic.org.

Από την μεριά της η Google ανέφερε στο 404 Media ότι όλες παραβιάσεις διορθώθηκαν αμέσως μόλις ανακαλύφθηκαν και πως πρόκειται για προβλήματα ασφαλείας έξι χρόνων πριν.

Διαθέσιμο το νέο ebanking της Πειραιώς – Κάνε ενημέρωση την εφαρμογή σε Android και iPhone

. Η Google έχει ιστορικό αξιοσημείωτων παραλείψεων όσον αφορά την προστασία των χρηστών και την ασφάλεια των δεδομένων. Η εταιρεία το 2010 παρουσίασε το Google Buzz, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλαγής μηνυμάτων, το οποίο διέρρεε επαφές χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ενώ την ίδια χρονιά, το Street View παραδέχθηκε ότι τα αυτοκίνητα συνέλλεγαν από λάθος διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς πρόσβασης από μη κρυπτογραφημένα δίκτυα Wi-fi.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.