Με την κυκλοφορία του iOS 17.4 στην ΕΕ, οι χρήστες iPhone έχουν πλέον τη δυνατότητα να εγκαθιστούν εφαρμογές από πηγές πέραν του App Store. Ενώ η Apple διατηρεί τη δέσμευσή της για τα πρότυπα ποιότητας, προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας για τις εφαρμογές του App Store, το νομικό τοπίο επιβάλλει τη συμπερίληψη third-party καταστημάτων στις επιλογές των χρηστών. Ωστόσο, αυτή η ελευθερία συνοδεύεται από ανησυχίες, ιδίως για τους γονείς όσον αφορά το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους.

Για την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών – και όχι μόνο, καθώς ο εκάστοτε χρήστης μπορεί να θέλει να αποτρέψει το sideload στο iPhone του – το iOS παρέχει ισχυρές λειτουργίες γονικού ελέγχου. Οι γονείς μπορούν να διαχειρίζονται τις εγκαταστάσεις εφαρμογών από εναλλακτικές πηγές μέσω του συστήματος γονικού ελέγχου του iOS 17.4, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλέστερο ψηφιακό περιβάλλον για τις οικογένειές τους.

Για να ενεργοποιήσεις τον γονικό έλεγχο και να μπλοκάρεις την εγκατάσταση εφαρμογών από third-party καταστήματα στο iOS 17.4, άνοιξε τις ρυθμίσεις, πήγαινε στο screen time και ρύθμισε το, στο μενού του screen time πάτα το “Content & Privacy Restrictions” και μετά “App Installations & Purchases”, και ρύθμισε το “App Marketplaces” στο “Don’t Allow”.

Οι γονείς έχουν επίσης την ευελιξία να προσαρμόζουν τους περιορισμούς θέτοντας όρια ηλικίας, προσαρμόζοντας την εμπειρία της εφαρμογής για τα παιδιά τους. Για τις επιχειρήσεις, παρόμοιοι περιορισμοί μπορούν να επιβληθούν μέσω προφίλ διαχείρισης κινητών συσκευών (MDM), εξασφαλίζοντας συμμόρφωση και ασφάλεια σε όλες τις συσκευές των εργαζομένων.

Συνοψίζοντας, ενώ το iOS 17.4 επεκτείνει τις επιλογές εγκατάστασης εφαρμογών, ο αποτελεσματικός γονικός έλεγχος και τα εργαλεία διαχείρισης της επιχείρησης είναι απαραίτητα για τη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.