Νέες υπηρεσίες προστέθηκαν σήμερα Δευτέρα στην εφαρμογή του gov.gr wallet. Πιο συγκεκριμένα προστέθηκαν η ακαδημαική ταυτότητα και η κάρτα αιμοδότη, ενώ θα ακολουθήσουν και οι επαγγελματικές ιδιότητας. Έτσι βρίσκονται πλέον στο κινητό κάθε πολίτη η αστυνομική ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης, η κάρτα ανεργίας όπως και ο ολοκληρωμένος φάκελος αυτοκινήτου, ενώ από 9 Απριλίου θα μπαίνουμε στα γήπεδα με το wallet.

Ο χάρτης της ντροπής! Οι ταχύτητες σε Mbps στην Ελλάδα και στον κόσμο – φωτογραφία

Για να μπορέσουν όμως να χρησιμοποιηθούν τα ψηφιακά έγγραφα, απαραίτητη είναι η εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας.

Όπως τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, «τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, υλοποιήθηκε μια μεγάλη ψηφιακή επανάσταση που επί της ουσίας απέδειξε ότι το κράτος μπορεί να είναι δίπλα στους πολίτες και να περιορίζει τη γραφειοκρατία με πράξεις και όχι με ευχολόγια.

Με απόλυτο σύμμαχό μας την τεχνολογία, είναι η στιγμή να κάνουμε το επόμενο ψηφιακό άλμα, με επίκεντρο για πολλές διαδικασίες το gov.gr wallet. Το ψηφιακό μας πορτοφόλι, όπου σήμερα έχουμε μια σειρά από χρήσιμα έγγραφα, όπως την ταυτότητά μας και το my auto. Το ψηφιακό μας πορτοφόλι που από τις 9 Απριλίου θα χρησιμοποιούμε για την ασφαλή είσοδό μας στα γήπεδα.

Το gov.gr wallet μέσω του οποίου σύντομα θα δίνουμε τη συγκατάθεσή μας για την ολοκλήρωση διαδικασιών που απαιτούν χρήση προσωπικών μας δεδομένων.

Θεωρώ, λοιπόν, πολύ σημαντικό όλοι όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει, να εγγραφούν σήμερα κιόλας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, το emep.gov.gr. Είναι μια απλή διαδικασία, αλλά ένα σημαντικό προαπαιτούμενο, για να χρησιμοποιούμε όλα εκείνα τα εργαλεία που κάνουν την καθημερινότητά μας ακόμα πιο φιλική, πιο εύκολη και σίγουρα χωρίς γραφειοκρατία, ούτε καν ψηφιακή».

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στο google play store δεν έχει κάποιο update η εφαρμογή αλλά επιλογές για ταυτότητα αιμοδότη ή πανεπιστημιακή δεν βγάζει…..το εμεπ είναι πλήρως ενημερωμένο αν παίζει κάποιο ρόλο.

  2. Έχουμε δει το ίδιο άρθρο 200 φορές. Στην πραγματικότητα δεν έχει προστεθεί τίποτα, απλά κοροϊδεύετε τον κόσμο για να αναδημοσιευεστε το white paper του Μαξίμου. Ολόκληρο ίντερνετ και μια αληθινή είδηση δεν υπάρχει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.