Και όμως ακόμη μια επιτυχία καθώς πετύχαμε να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι. Ο εν λόγω χάρτης της ντροπής αποτυπώνει τις μέσες ταχύτητες σε Mbps στην Ευρώπη και αλιεύθηκε από το businessfibre.co.uk μέσω του Reddit.

Η Ρουμανία έχει την πιο γρήγορη μέση ταχύτητα στην Ευρώπη με 232 Mbs, ενώ η Ελλάδα παρουσιάζεται με την πιο αργή μέση ταχύτητα των μόλις 39Mbps. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα νούμερα που παρουσιάζει ο χάρτης είναι κοντά σε αυτά του Speedtest Global Index. Για παράδειγμα η Ρουμανία έχει 219Mbps στο Global Index του Speedtest, ενώ η Ελλάδα 49Mbps.

Η χώρα μας δηλαδή εμφανίζεται να παρουσιάζει τις πιο αργές ταχύτητες στην Ευρώπη. Οι ελλιπείς επενδύσεις, η γραφειοκρατία και ένα συνοθήλευμα λόγων έχουν οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και δεν χρειάζεται να πάρεις/πληρώσεις τηλέφωνο, παίρνεις και πληρώνεις μόνο Ίντερνετ. Πλας, αυτά είναι τα μέσοι όροι, υπάρχουν πολλοί που επιλέγουν χαμηλότερες ταχύτητες γιατί της πιάνουν σε όλο το φάσμα τους, όχι πληρώνω 24 και πραγματικά έχω 8

 2. Το αποκορύφωμα είναι ότι το δίκτυο internet της Ρουμανίας (το οποίο είναι και το πιο γρήγορο στην Ευρώπη) είναι δημιούργημα του δικού μας ΟΤΕ και μάλιστα την εποχή που στην Ελλάδα το πιο γρήγορο internet άγγιζε την “ασύλληπτη” ταχύτητα των
  24 mbps στην Ρουμανία ήταν 1gbps.
  Αα ρε αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία!!!

 3. Εγώ με το ζόρι πιάνω 10Mbps. Η μέγιστη ταχύτητα που λαμβάνω ένα αρχείο είναι 1.2 Mb\s και η συνήθης είναι γύρω στα 600K/s. Έχω περίπου 100 ms καθυστέρηση και κάποιες στιγμές έχω αποσυνδέσεις αρκετές. Έχω δοκιμάσει όλες τις εταιρείες, ζω στο κέντρο επαρχιακής πόλης και δυστυχώς δεν έχω άλλη επιλογή.

 4. Δεν μας αφήνουν οι σιωνιστές να έχουμε γρήγορο ίντερνετ,είμαστε που είμαστε σαν λαός στο μυαλό “σπίρτα “, φανταστείτε να είχαμε και γρήγορο ίντερνετ θα κατακτουσαμε τον κόσμο.
  Πώς θα μας σταματούσαν μετά εεεεεεε……για πείτε;;;;

 5. Ως λαός είμαστε υπεύθυνοι και για το αργό ελληνικο διαδίκτυο.

  Κανείς απ’ αυτά τ’ ανδρείκελα που μας εξουσιάζουν δεν θέλουν την πρόοδο της χώρας.

 6. Το ότι Βουλγαρία πιάνει 84… Η Τουρκία 44… Και εμείς 39 κάτι λέει αυτό… Και πιο ακριβά τα πληρώνουμε όλα κ με ρυθμούς χελώνας….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.