Η υπηρεσία https://accidents.maps.gov.gr/geo-analytics/ είναι ένας νέος ψηφιακός χάρτης που παρουσιάζει τα σημεία όπου έχουν συμβεί οδικά ατυχήματα, σε επίπεδο δρόμου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Ελληνική Αστυνομία, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Ο χάρτης σας επιτρέπει να αναζητήσετε τροχαίες συγκρούσεις σε συγκεκριμένη περιοχή και χρονική περίοδο, χρησιμοποιώντας τα φίλτρα αναζήτησης.

Το Voyager βρίσκει την κόλαση στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος

1. Επιλογή Κέντρου Αναζήτησης

  • Με διπλό κλικ στον χάρτη: Κάντε διπλό κλικ στο σημείο που θέλετε να είναι το κέντρο της αναζήτησης. Το σύστημα θα τοποθετήσει ένα λευκό κυκλάκι στο επιλεγμένο σημείο.

2. Επιλογή Ακτίνας Αναζήτησης

  • Επιλέξτε από τις διαθέσιμες επιλογές (π.χ., 5 χλμ., 10 χλμ. κ.λπ.).
  • Ένας λευκός κύκλος θα εμφανιστεί στον χάρτη, υποδεικνύοντας την περιοχή αναζήτησης.

3. Φιλτράρισμα Κατά Ημερομηνία

  • Συμπληρώστε τα πεδία “Ημερομηνία από” και “Ημερομηνία έως”.
  • Χρησιμοποιήστε το ημερολόγιο που εμφανίζεται για να επιλέξετε τις ημερομηνίες.

4. Πατήστε το μαύρο κουμπί “ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ”

5. Προβολή Αποτελεσμάτων

  • Οι τροχαίες συγκρούσεις θα εμφανίζονται στον χάρτη με πορτοκαλί κύκλο.
  • Αν το ατύχημα οφείλεται σε παραβίαση σηματοδότη, θα εμφανίζεται με κόκκινο κύκλο.

Χρησιμοποιήστε τα φίλτρα και τη διαδραστικότητα του χάρτη για να βρείτε εύκολα τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη εδώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.