Το αρχικό Google Pixel smartphone του 2016 ερχόταν με μια σημαντική προσφορά, όταν είχε κάνει το επίσημο ντεμπούτο του. Δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων στο Google Photos σε πλήρη ποιότητα εντελώς δωρεάν.

Και το ακόμη καλύτερο, όπως επισημαίνει το howtogeek, είναι ότι εκείνες οι συσκευές, τα Google Pixel και Google Pixel XL είχαν δωρεάν αρχικής ποιότητας backups εφ’ όρου ζωής.

Το σημαντικό που θα πρέπει να σημειώσουμε, είναι ότι δεν υπάρχει έλεγχος εκ μέρους της Google αν οι φωτογραφίες και τα video έχουν ληφθεί με την κάμερα των Pixel. Η μόνη απαίτηση, είναι να βρίσκονται στον φάκελο της κάμερας, όπου το Google Photos app μπορεί να τις ανιχνεύει και τις ανεβάσει στο cloud.

Οι φωτογραφίες που έχουν ληφθεί με άλλα smartphones, tablets ακόμη και DSLR ή mirrorless κάμερες, είναι συμβατές, αρκεί να βρίσκονται σε ένα format το οποίο το Google Photos app μπορεί να αναγνωρίσει.

Η Google, προς το παρόν, εμμένει στην υπόσχεσή της, κάτι που έκανε πολλούς να βγάλουν από το συρτάρι ή να αγοράσουν ακόμη και Pixel smartphones. Το τελευταίο και πιο πρόσφατο παράδειγμα, αποτελεί ένα setup που ανέβηκε πρόσφατα στο Reddit, το οποίο περιλαμβάνει ένα rooted Pixel XL συνδεδεμένο σε ένα Type C hub.

Ο χρήστης του Reddit επισημαίνει ότι χρησιμοποιεί το Syncthing, μια δημοφιλής cross-platform εφαρμογή συγχρονισμού αρχείων, για τη μεταφορά αρχείων από άλλες συσκευές στο Pixel, το οποίο στη συνέχεια ανεβάζει στο Google Photos.

Αν και δεν υπάρχουν πολλά άτομα τα οποία ακόμη να χρησιμοποιούν Pixel smartphones, η Google συνεχίζει να διατηρεί την υπόσχεσή της παροχής απεριόριστου αποθηκευτικού χώρου για αρχικής ποιότητας backups. Το Google Photos προς το παρόν, έχει μόλις δυο επιλογές για backups, το Storage Saver και το Original Quality τα οποία και τα δυο μετρούν έναντι του διαθέσιμου χώρου του Google λογαριασμού σου.

Επιτέλους, το Facebook θα σε βοηθά να επαναφέρεις το λογαριασμό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.