Όπως όλοι γνωρίζουμε, κάθε λογαριασμός Google έρχεται με 15GB αποθηκευτικού χώρου εντελώς δωρεάν, χώρος ο οποίος διαμοιράζεται μεταξύ του Google Drive, του Google Photos και το Gmail. Αλλά με όλες τις φωτογραφίες που πιθανόν να έχεις και τα videos ο χώρος αυτό εξαντλείται σύντομα. Και κάπου εδώ έρχεται το Google One, το οποίο σου υπόσχεται περισσότερο χώρο και ορισμένα άλλα πλεονεκτήματα τα οποία θα αναφερθούν παρακάτω.

Το Google One έχει τρία βασικά πακέτα:

  • 100GB για 1.99 ευρώ το μήνα, ή 19.99 ευρώ το χρόνο και σου προσφέρει 100GB τα οποία μπορείς να μοιραστείς με ως 5 άτομα της οικογένειά σου, πρόσθετα editing features στο Google Photos κ.α.
  • 200GB για 2.99 ευρώ το μήνα ή 29.99 ευρώ το χρόνο και πολλά από τα προαναφερθέντα features.
  • 2TB για 9.99 ευρώ το μήνα ή 99.99 ευρώ το χρόνο με 2TB χώρο.

Στη περίπτωση που τα 2TB δεν είναι αρκετά, μπορείς εύκολα να αυξήσεις τον χώρο σου και άλλο μέσω των υπόλοιπων πακέτων που έχει. Δηλαδή, 5TB για 25 ευρώ, 10TB για 50 ευρώ μηνιαίως, 20TB για 100 ευρώ μηνιαίως και 30TB για 150 ευρώ μηνιαίως. Να σημειωθεί ότι αυτά τα πακέτα, είναι ορατά μόνο όταν είσαι εγγεγραμμένος σε κάποιο από εκείνα μέχρι 2TB.

Το κύριο πλεονέκτημα του Google One είναι ότι μπορείς να μοιραστείς τον χώρο που θα αγοράσεις με ως και πέντε μέλη. Οι προσωπικές φωτογραφίες πάντως και τα αρχεία είναι προσβάσιμες μόνο από από τον κάθε κάτοχο, εκτός και αν επιλέξεις να τα μοιραστείς με άλλα άτομα.

Με το Google One ο χρήστης αποκτά και πρόσθετα features στο Google Photos. Όπως για παράδειγμα το Portrait Light, το Portrait Blur, διαθέσιμα τόσο στο Android όσο και στο iOS τα οποία σου επιτρέπουν να φωτίσεις περισσότερο τα πρόσωπα και να εξαλείψεις τις σκιές ή το θόλωμα για το bokeh effect. Αυτά τα χαρακτηριστικά, λειτουργούν με οποιαδήποτε φωτογραφία πορτραίτου στο Google Photos app.

To Google One αποτελεί μια αρκετά αξιόλογη υπηρεσία, που συνδυάζει features και χώρο αποθήκευσης με πακέτα για κάθε χρήστη, από το πιο φθηνό των 1.99 ευρώ το μήνα μέχρι και το ακριβότερο των 2TB. Πάνω από τα 2TB ακριβαίνει σημαντικά, βέβαια υπάρχουν και άλλες προτάσεις όπως έχω γράψει στο παρελθόν για όσους θέλουν απλά χώρο με ανάγκες που ξεπερνούν τα 2TB, χωρίς βέβαια τα χαρακτηριστικά του Google Photos και γενικώς των υπηρεσιών της Google. 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.